Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Misterele Arhipelagului de miere!

Malta

7000 de ani de istorie și mistere gravitează în jurul Arhipelagului Maltez. Povești cu eroi greci, cu zei și sfinți, cu cavaleri ioaniți și pietre de calcar valoroase fac din Malta un loc inedit plin de mister, pe care tot mai mulți oameni își doresc să îl descopere pas cu pas…

Ochiul lui Osiris te privește

Osiris, regele legendar al Egiptului și Zeul vieții de apoi îi protejează pe maltezi… Credința maltezilor în acest Zeu este foarte mare, nici un marinar nu pleacă pe mare dacă ochiul lui Osiris nu este pictat pe vapoarele și bărcile lor. Legenda spune că ochiul vede pericolele de pe mare și îi salvează pe cei cu inima pură, de la moarte. Pentru cei care iubesc legendele le recomandăm să dea un raid cu bărcuțele luzzu pe care ochiul lui Osiris este pictat cu migală.

Insula Ogygia ,,ieri”, Gozo ,,de astăzi”

Cea mai pură mare din întreaga Mediterană te ademenește în locurile în care Ulyse a fost ținut prizonier timp de șapte ani, în peșterile naturale ale insulei Gozo, adică Ogygia mitologică, insula lui Clypso. Nimfa Calypso l-a vrăjit pe Odiseu cu puternicele sale farmece, încercând să îi dăruiească chiar și nemurirea doar pentru a rămâne lângă ea. Templele și catacombele fac din această insulă nu doar un ținut al legendelor ci și un loc în care te poți relaxa și bucura de peisajele rurale impresionante.

Secretele și misterele Cavalerilor Ioaniți

Malta este țara de care se leagă numeroase legende și istorisiri, iar poveștile cu marii Maeștrii sunt printre primele rostite, când vine vorba de mister… Cu scopul de a-și ajuta aproapele și de a sluji Domnului, Cavalerii de Malta erau îmbrăcați în mantii negre, pe care aveau imprimat mândrul simbol maltez, crucea albă în opt colțuri. Legendele vorbesc despre faptul că Valleta, capitala Maltei, poartă numele Marelui Maestru, Jean Parisot de la Valette.

Early Booking Malta

Hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

Madalina Isar

Recomandari