Muzeul Satului atrage sute de mii de vizitatori. Ce ii nemultumeste pe angajati

Muzeul Satului, unul din primele muzee etnografice in aer liber din Romania si din lume, infiintat in anul 1936 in Parcul Herastrau din Bucuresti, atrage anual aproximativ 300.000 de turisti si se afla intr-un proces de extindere. Vezi de ce sunt nemultumiti angajatii institutiei.

In 2012, muzeul a fost vizitat de 323.696 de persoane, dintre care 133.078 turisti straini (40%), printre care se numara israelieni, germani, italieni, spanioli, americani si asiatici.

"Criza economica nu a avut efecte radicale asupra institutiei si nu a perturbat in mod deosebit activitatea. (...) Singurul lucru care a adus prejudicii importante desfasurarii optime a activitatii a fost reducerea de personal in conditiile in care noi ne-am extins activitatea. Muzeul a avut peste 300 de actiuni cu publicul - programe culturale, pedagogie muzeala, expozitii si si-a marit expozitia cu 3,5 ha pe care, practic, construim un muzeu nou, cu monumente transferate din teren. Din 206 angajati in anul 2008, Muzeul are in prezent un numar de 161 de angajati, salariile de merit nu s-au mai platit si; de asemenea, nici orele suplimentare. In plus, s-a eliminat prima trimestriala de 2%", a declarat pentru Wall-Street.ro Paula Popoiu, directorul general al Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti".

Citeste AICI continuarea articolului!

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri