Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Mykonos, paradisul caselor albe cu obloane albastre

Una dintre surprizele Greciei este Mykonos, o insulă nu foarte mare dar atât de fermecătoare, modernă cu aspect pitoresc și o viață de noapte fulminantă. Chiar dacă este una dintre cele mai scumpe destinații grecești, insula nu contenește să ne surprindă prin abundența de turiști veniți în căutarea distracțiilor autentice.

Elementul cheie al frumoasei destinații îl reprezintă arhitectura caselor. Lucrate atât de delicat și vopsite în alb strălucitor cu pete de culoare în nuanțele mării ”transpuse” pe obloane și usi, în comuniune cu natura.

Străzile pietruite te conduc către mare, iar potecuțele înguste ale capitalei Chora sunt asemănătoare cu minunata Veneție. Totul pare de poveste aici, mai ales peisajele văzute de pe dealul care domină insula, și pe care se găsesc înșirate precum perlele, morile de vânt. Sunt simbolul insulei și cele mai mari atracții ale locului, aflate într-o stare extrem de bună. În vremurile îndepărtate erau folosite pentru măcinarea grâului, iar astăzi au scop turistic.

Cel mai romantic loc din Mykonos este cu siguranță Little Venice, un mic cartier unde casele au pereți din piatră brută “scufundați” în apă, acoperișurile din lemn sunt țuguiate, iar zona de promenadă este împânzită cu terase de unde poți privi spre paradis. Tot aici se mănâncă cele mai bune fructe de mare locale, și poți gusta cocktailul specific locului: ouzo cu busuioc și capșuni, o băutură inedită și foarte aromată, care îți va face poftă să explorezi cele mai frumoase locuri ale insulei.

Pentru ca este o insulă destul de libertină nu este o destinație indicată pentru vacanțele cu copii mici, mai ales că plajele nu sunt atât de ofertante, iar nisipul nu este cel mai fin. Apele adânci și clare precum cristalul, valurile spumoase și bogățiile subacvatice sunt alte câteva motive pentru care ar trebui să alegi insula doar dacă tânjești după o vacanță activă. Poți practica aici orice tip de sport te pasionează, în special parasailing, kitesurfing, schi nautic sau rafting.

de Mădălina Isar

Sejur Mykonos

Hotel Alkistis 3*- de la 684 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Recomandari