- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Iată că există un loc în România, aproape de București, unde poți vea parte de experiențe de neuitat și de priveliști greu de uitat. Există locuri care arată de vis, la doar o ora distanță de București.
Cum arată Domeniul Știrbey, din Buftea. Locația găzduiește des concerte și festivaluri de muzică
Domeniul Știrbei a devenit un loc foarte căutat de căte bucureșteni, în special pentru festivalurile de muzica sau concertele care au loc acolo. Aici te poți relaxa alături de pireteni sau de familie și e la doar 30 de kilometri de București. Totodată, acest oc poate fi vizitat gratuit. Domeniul acesta se află într-un parc secular, cu o deschidere la Lacul Buftea.
Palatul Știrbey e un obiectiv turisit căutat atât de români, cât și de străini. A fost construit de domnitorul Țprii Românești, Barbu Dimitrie Știrbey. Acesta l-a construit înanul 1850, însă a fost finalizat de către fiul lui. Clădirea a fost gândită și realizată în stil arhitectonic, Tudor, și a fost refugiul Reginei Maria și al copiilor săi.
Lângă Palat se află Capela Știrbey, serele domnești, Turnul de apă, construit de arhitectul Anghel Saligny, pădurea, Lacul Buftea și Palatul Mic. Persoanele care ajung la Domeniul Stirbey se pot relaxa la un picnic sau pot citi în liniște, pe iarbă verde. De asemenea, aici vă puteți plimba și cu rolele.
Palatul Știrbei a fost construit după planurile arhitectului Joseph Hartl, lucrările fiind supervizate de Michel Sanjouand, care construise și Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei din București. În anul 2007, palatul a fost vândut firmei Bucharest Arena pentru 9 milioane de euro, și aceasta a amenajat în clădire un restaurant de cinci stele și spații de cazare în regim exclusivist.
Castelul de apă se află în partea de nord-est a parcului. A fost realizat în anii 1920, după proiectele arhitectului Anghel Saligny, pentru înmagazinarea apei necesare domeniului familiei Știrbey. Lacul artificial din parc adăpostește rațe, gâște și câteva lebede.
Podul peste lac este o "moștenire" lăsată de o echipa de filmare engleză, care a turnat cu ani în urmă un film, folosind lacul ca decor.