Palate din povești și grădini exotice, în Portugalia

 

Dacă îți plac tururile istorice în care să descoperi orașe desprinse din basme, renumite pentru arhitectură și atmosfera vibrantă, să te relaxezi în locuri liniștite binecuvantate cu peisaje tropicale, atunci un circuit în Portugalia poate fi cea mai inspirată alegere de vacanță.

Descoperă Lisabona și Madeira într-un circuit cu avionul de 8 zile de la Europa Travel, prin cel mai nou program turistic Europa prin Europa Travel. Turoperatorul low-cost și-a extins paleta de destinații cu avionul și autocarul, la cele mai mici tarife și servicii excelente de vacanță.

Lisabona, orașul cel mai artistic

În capitala Portugaliei arta este întalnită în toate formele sale, pe stradă, la metrou sau în muzee, inclusiv pe fațadele caselor regale. Străzile în pantă dominate de clădiri manueline impresionante, sunt adevărate muzee în aer liber. Mai ales cele din centrul istoric străbătute de celebrul tramvai de epocă galben – devenit un adevărat simbol al locului, fiind o activitate excelentă prin care poți descoperi cel mai bine orașul. Mergi la Turnul Belem – simbolul orașului Lisabona construit între anii 1515-1519, ca o fortăreață cu scop de a apăra intrarea în oraș, avand puternice influențe maure cu elemente decorative de navigație și scene manueline. De aici, o plimbare în Piața Rossio este obligatorie pentru oricine, loc unde poți observa cel mai bine atmosfera vibrantă a orașului, fiind de altfel și o zonă încărcată de povești pentru că aici, în vremurile Inchiziției, aveau loc execuții publice.

Sintra – cel mai pastelat oraș

Simbol al locului Palatul Pena este unul dintre cele mai cunoscute simboluri portugheze, renumit pentru poziția sa incredibilă în varful unei coline înverzite, de unde poate fi observat orașul Sintra. Turnurile roșii și cupolele galbene ale palatului regal pot fi observate de la mare depărtare. Palatul Pena este un amalgamul de stiluri arhitecturale, turnurile de observație, creneluri și pereți întariți de bastioane cu basoreliefuri și porți dantelate, toate te vor duce cu gandul la poveștile cu prinți și prințese. O plimbare în grădinile luxuriante pline de flori este obligatorie dacă ajungi la Palatul Pena.

Funchal – orașul grădină

Brodat de hortensii și azalee, Funchal, principalul oraș al insulei Madeira este o fuziune de culoare și tradiții. Locul este faimos pentru pădurile de dafin și plantațiile de viță de vie, podgorii aflate la circa 600 de metri altitudine unde se produce un soi de vin dulce puternic aromatizat, celebru în toată lumea. Orașul în sine se remarcă prin casele boeme cu acoperișuri din țiglă, unde atmosfera vibrantă te atrage ca un magnet. Piețele locale pline de fructe exotice și legume proaspete, alături de grădinile botanice sunt alte mari atracții din Funchal.

 

De Mădălina Isar

Europa prin Europa Travel

Oferte Speciale Circuit Lisabona – Madeira – Tarif: 569 Euro/persoana, 8 zile (3 nopti in Lisabona, 4 nopti in Funchal) la hoteluri 3*, mese prevazute in program, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, tur Lisabona si Funchal, bilete de intrare la obiectivele turistice, asistenta turistica in limba romana. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe