Live acumFilm: Pete și dragonul
Prime Time 20:00iUmor

Palma de Mallorca, istorie, capodopere de arta si povesti cu artisti

Rezervata calatorilor care iubesc peisajele luxuriante, insula Mallorca te uimeste cu ale sale coaste abrupte și castele care au rezistat cu success timpurilor moderne.

Orasul intemeiat de fenicieni, Palma de Mallorca este una dintre cele mai impresionante destinatii din Europa. Strazile late si decorate cu magazine de tot felul sunt adesea foarte aglomerate. Mai ales ca majoritatea obiectivelor turistice se gasesc ingramadite in centrul orasului

Capodopera finalizata de Gaudi

Cel mai exemplar monument gotic al orasului Palma este cu siguranta catedrala ”La Seu”, inchinata Fecioarei Maria. Opera finalizata de marele architect Antoni Gaudi, a fost ridicata incepand cu anul 1230, iar construirea ei a durat aproximativ 370 de ani. Somptuoasa cladire masoara 121 de metri lungime, si un turn imens care adaposteste 9 clopote. De asemenea, interiorul este bogat in elemente aurite si candelabre elegante si una dintre cele mai controversate opera ale artistului- Coroana cu Spini, aflata deasupra altarului.

Experiente memorabile

Pozitionat intr-un cadru absolut fascinant, in mijlocul unei paduri de pini, la aproximativ 100 de metri altitudine fata de nivelul marii, Castelul Bellver este constructia care te va impresiona cu ale sale ziduri vechi de aparare. Imortalizeaza de aici, privelistile asupra orasului cu o alura fantastica.

Daca esti in cautarea relaxarii, o plimbare in Jardi del Bisbe, poate fi o adevarata experienta. Oaza de liniste este pozitionata fix in inima orasului vibrant, cu potecute brodate de palmieri, rodii si lamai. Unul dintre cele mai “colorate” locuri din Palma este cu siguranta cartierul spaniol- Poble Espanyol, un adevarat muzeu in aer liber, unde turistii au ocazia sa descopere asezari tipic spaniole, dar si obiceiuri si traditii plus multe evenimente culturale.

Sejur Mallorca

Hotel Manaus 3*- de la 626 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

Madalina Isar

Recomandari