Paralia – cea mai populară destinație de pe Riviera Olimpului

 

Paralia, plaja lungă din nisip strălucitor premiată cu ”Steagul Albastru”, este principala atracție a orașului Katerini, care adună în fiecare an un număr record de turiști români dornici să se relaxeze într-un cadru paradisiac cu vederi spre Muntele Olimp.

 Paralia Katerini poate fi explorată prin cel mai iubit program – Grecia Low Cost de la Europa Travel, turoperatorul care și-a extins portofoliul de destinații pregătind o mulțime de oferte și surprize, din toată gama de pachete turistice. Europa Travel este singurul turoperator din România care a introdus sejururile de 6 nopți pentru vacanțele cu autocarul în Grecia!

Paralia – Perla Greciei de Nord

Paralia Katerini este fără îndoială cea mai vizitată dintre stațiunile grecești, iar acest lucru se datorează în principal prețurilor foarte mici la cazare și mâncare, dar și pentru numeroasele atracții turistice care se găsesc aici și în împrejurimi. Pe lângă relaxare la plajă, sporturi de apă, degustări de bunătăți tradiționale și shopping în Katerini, stațiunea îți rezervă o mulțime de surprinze istorice, culturale și naturale.

Dominată de Muntele Olimp, lăcaș al zeilor, Paralia este cel mai bun punct de plecare spre parcul natural de unde poți admira întreaga panorama a orașului. Serpentinele brodate de vegetație și măslini sălbatici te conduc către ”Cada lui Zeus”, o cascadă cu ape cristaline și reci, unde se spune că însuși Zeus obișnuia să se răcorească. Orașul Litochoro se găsește la poalele masivului, așa că îi poți dedica câteva ore după o serie de drumeții pe Muntele Olimp.

Orașe vechi și fortărețe impozante

Dacă îți plac legendele grecești trebuie neapărat să vizitezi Dion, orașul antic unde vechii greci aduceau ofrance zeilor Olimpului. Aici mai pot fi observate ruinele unor teatre, altare de rugăciune și temple cu mozaicuri spectaculoase, băi publice din marmură și statuete bine conservate.

Pe serpentinele Olimpului vei zări unul dintre simbolurile istorice ale locului – Castelul Platamonas, care a fost ridicat in jurul anului 1200 pe ruinele unei fortărețe bizantine, având o vedere panoramică excelentă spre Valea Tembi – locul de acces al atacatorilor dintre Marea Egee. Castelul a fost ocupat în repetate rânduri de otomani și venețieni care au adăugat ziduri de apărare, turnuri și creneluri, au săpat șanțuri și au întins un pod păzit de bastioane fortificate. În Castelul Platamonas se organizează astăzi, diverse festivaluri și evenimente culturale grecești și este unul dintre locurile cele mai vizitate din împrejurimile Paraliei Katerini.

 

De Mădălina Isar

Grecia Low-Cost

Oferte Speciale Paralia Katerini – tarife de la 49 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, asistenta turistica.  Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe