Parga – cel mai colorat oraș din Marea Ionică

 

Dispus în formă de amfiteatru exact ca vechile orașe grecești, Parga stă ascuns printre dealuri înverzite și grădini de măslini, fiind binecuvântat cu unele dintre cele mai pitorești peisaje din Marea Ionică.

Apropierea de insula Corfu și atmosfera sa cu iz venețian, face ca orașul să fie unul dintre preferatele italienilor care ajung aici în fiecare vară. Parga are o arhitectură specifică Veneției, cu superbe căsuțe pe două etaje, fațade pastelate și mici balcoane decorate cu flori de hârtie.

Cel mai bun raport calitate/preț

Chiar dacă are un farmec aproape ireal, Parga nu este încă foarte cunoscută de români, dar în ultimii ani a început să adune tot mai mulți turiști dornici să se relaxeze pe plajele albe sau în golfulețele turcoaz ale Mării Ionice. Alege un sejur marca Europa Travel, prin cele mai noi programe Grecia Low-Cost, prin care poți călători în locurile preferate, beneficiind de cele mai bune servicii la tarife mici.

Cea mai importantă așezare din regiunea Epirus amintește vizitatorilor de superbele orășele italiene, datorită stilului venețian care a fost păstrat încă din vremurile când orașul se afla sub dominația acestui popor. Clădirile sunt cocoțate pe o colină montană, iar dincolo de ele, venețienii au lăsat moștenire și un castel care domină orașul din orice punct ai privi, fie că ești în port, sau că te afli pe mare.

Atmosferă liniștită de vacanță

Dacă vrei să urci până la castel, o poți lua pe străzile strâmte și în pantă care te conduc direct la ruine. Din vârful fortăreței vei putea observa o panoramă unică asupra orașului și a Mării Ionice, iar la parter te așteaptă o terasă unde se servesc răcoritoare și se vând suveniruri.

Parga este un oraș cosmopolit, în ciuda vechimii sale, iar viața de noapte este prezentă în jurul portului unde găsești cele mai multe localuri, restaurante și taverne. Cu toate astea, orașul este cunoscut pentru atmosfera de familie liniștită, fiind ideal pentru familiile cu copii, seniori și cuplurile de îndrăgostiți care vor să lenevească la soare într-un cadru pitoresc.

Pentru cei care iubesc plajele, orașul dispune de câteva zone de coastă interesante compuse atât din nisip fin, dar și din prundiș argintiu, brodate de vegetație luxuriantă care ajunge până aproape de malul mării turcoaz.

 

De Mădălina Isar

Grecia Low-Cost

Oferte Speciale Sejur Parga – tarife de la 599 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa la vila 2*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe