Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Pe urma cavalerilor ioaniți în Malta!

Istoria Maltei este legată de cavalerii ioaniți care, începând cu mijlocul secolului al XVI-lea și-au pus tot mai mult amprenta pe construcțiile și cultura locului. Malta este destinația care te surprinde printr-o abundență de lăcașuri sfinte, fortificații grandioase și palate somptuoase.

Descoperă o destinație care în perioada sărbătorilor de iarnă îmbracă cele mai frumoase straie colorate. Stăzile labirintice pavate cu pietre cubice care ascund construcții ale cavalerilor sfidează timpul, iar de revelion este cel mai bun prilej pentru a le admira în toată splendoarea lor, dar și pentru a afla poveștile celor care aveau să ducă numele Maltei peste mări și țări.

Cavalerii ioaniți au lăsat Maltei moștenire numeroase forturi, turnuri de apărare și cetăți. Probabil că simbolul cel mai de seamă ridicat de ioaniți este Fortul St. Elmo o construcție măreață în formă de stea neregulată care domină capitala Valletta. Arhitectura deloc comună a fortului este atracția principală pentru turiști, chiar dacă construcția a suferit grave avarii în timpul invaziei turcești este considerată încă o bjuterie a locului. Dacă urci până pe terasa din vârful fortului vei avea parte de cele mai frumoase panorame asupra portului Marsamxett.

Cel mai bun sfat pe care îl poți primi, în cazul în care ești pasionat de istoria Ordinului Ioanit, este să vizitezi neapărat Palatul Marilor Maeștri care este caracterizat de lux și sobrietate. Interiorul grandios, cu elemente specific malteze ascunde colecții impresionante de armament din perioada cavalerilor, de armuri și statuete specifice mai multor epoci. În cadrul palatului se găsește și Parlamentul Maltei, iar cele două curți interioare păstrează statuete îndruchipându-l pe Marele Maestru.

de Mădălina Isar

Early Booking Malta

Hotel Excelsior 5*- de la 594 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25

Recomandari