Peisaje magice din Croația și Muntenegru

 
+2 click pentru
galerie

Parcul Durmitor, defileul Tara și Fiordul Kotor alături de lacurile Plitvice cu trasee pitorești și dealuri din dolomită, bijuterii ale lumii subterane și circa 92 de cascade susurătoare. Plus un bonus de plaje arcuite în jurul golfurilor de la Marea Adriatică – sunt doar câteva dintre locurile pe care ai ocazia să le descoperi în Croația și Muntenegru.

Profită de ofertele speciale și rezervă acum un circuit de 6 zile cu autocarul, de la Europa Travel spre cele mai populare locuri din Croația și Muntenegru, incluzând aici și orașele-cetate Dubrovnik, Split, Zadar sau Zagreb – la tariful accesibil de numai 299 euro/persoană!

Atracții naturale din Muntenegru

Frumusețea sălbatică a Muntenegrului a inspirat de-a lungul timpului diverși artiști ai lumii, și deopotrivă numeroase popoare care au încercat să-și lase oarecum amprenta pe această perlă Balcanică. Această fortăreață naturală cu nume moștenit de la venețieni – tradus prin Țara Munților Negri, este ”stăpânită” de peisaje unice. Încadrat de munți stâncoși, păduri dese de conifere, izvoare cristaline și cascade susurătoare, se află Durmitor Park – un colț de rai din Alpii Dinarici, protejat de UNESCO, pe care orice iubitor al naturii trebuie să-l exploreze măcar o dată în viață.

Circuitul de la Europa Travel îți oferă posibilitatea să străbați defileul Tara întins pe circa 80 km, unde în fața ochilor ți se croiește o prăpastie adâncă de până la 1300 metri, în care stâncile îmbracă forme uluitoare. Canionul Tara este al doilea ca mărime din lume, după Marea Canion din Arizona, iar astfel de peisaje se văd cel mai bine din punctul de belvedere al Podului Durdevica. Continuă drumul spre Podgorica, capitala Muntenegrului și orașul vinului, unde te poți opri într-o cramă tradițională pentru degustări sau poți străbate orașul istoric cu urmele încă vizibile ale otomanilor.

Traseul spre Coasta Dalmației culminează cu o oprire la Boka Kotorska – cel mai sudic fiord al Europei, parte din UNESCO, unde ești acaparat de priveliști pitorești unice: muntele pare că năvălește în apele de un verde-smarald cristalin. Cele mai bune panorame vei capta din orașul Kotor, cocoțat pe o colină pitorească și împărțit în străzi pietruite cu viluțe medievale.

Țara cu cele 1000 de insule

Cu 10 milioane de turiști anual, Croația este una dintre cele mai populare destinații din Peninsula Balcanică. Cei mai mulți dintre vizitatori pornesc pe urmele seriei fantastice Game of Thrones în cetatea Dubrovnik-ului spre Turnul cu Ceas și Fântâna lui Onufria. O plimbare pe lângă zidurile orașului ce șerpuiesc de lângă mare, îți scoate în cale somptuoasele Palate Rectorului și Sponza, cea mai veche sinagogă încă în uz din lume, complexul de clădiri religioase în stil baroc Biserica Sf. Ignație ori impresionanta Catedrală Maica Domnului ce datează inițial din secolul al-VII-lea.

În Split, un alt oraș-muzeu al Croației, trebuie neapărat să bifezi simbolul locului: Palatul lui Dioclețian, una dintre cele mai frumoase construcții antice și locul unde s-a retras Împăratul roman Dioclețian până la moartea sa. În timp ce, o plimbare în Zadar este echivaletul unei călătorii în timp. Descoperă orașul istoric cu vilele somptuoase, vechile cazarme și fortificațiile venețiene din secolul al-XV-lea, iar apoi evadează într-un colț de paradis unic în lume: Parcul Național Lacurile Plitvice.

Acesta este primul parc național din sud-estul Europei ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO, datorită numărului fabulos de cascade (peste 90), celor 16 lacuri turcoaz, zecilor de peșteri săpate în dolomită (multe inaccesibile publicului), și a traseelor fabuloase ce te poartă prin pădurile dese. 

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuite Europa prin Europa Travel

Oferta Speciala Circuit Croatia - Canionul Tara - Fiordul Kotor - tarif: 299 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, ghid insotitor. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE