Plănuiești să vizitezi Grecia? Nu rata Insula Zakynthos!

Când vine vremea pentru vacanță, ținutul mirific al Greciei bifează cele mai multe dintre așteptările unui turist, datorită numărului impresionant de vestigii antice și frumuseții idilice a insulelor, a stațiunilor continentale, ori a tradițiilor acestei țări. 

O destinație de vis din Grecia este insula Zakynthos

Dacă te regăsești între acești iubitori ai Greciei și-ți plănuiești o vacanță estivală, insula Zakynthos este una dintre destinațiile pe care să nu le ratezi. Denumită „insula cu peisaje idilice”, sau „Floarea estului”, de către venețieni, insula Zakynthos este printre principalele cărți de vizită ale Greciei în întreaga lume, în special datorită plajelor ei cu nisip fin, scăldat de apele limpezi ale Mării Ionice.

Zakynthos este insula a treia ca mărime, după Corfu și Kefalonia, din Marea Ionică, însă are parte de o climă mai caldă, datorită poziționării sale mai sudice. Cu un litoral de 125 de kilometri, insula abundă de plaje cu ape turcoaz, în special pe coasta sudică, iar pe partea de vest vei regăsi un platou muntos, acoperit de verdele pădurilor de pin.

Plaja exclusivistă Navagio, principala atracție din Zakynthos

Atracția turistică de top a insulei este plaja Navagio, recunoscută pentru locația ei într-un golf, înconjurată de pereții de stâncă albi, nisipul fin și apa de culoare turcoaz. Pe plajă se află și epava Panagiotis, naufragiată la mal din cauza unei furtuni puternice. Plaja Navagio poate fi considerată una exclusivistă, deoarece accesul se face cu ajutorul unei ambarcațiuni.

Laganas, arie naturală protejată

În golful Laganas se află plaja cu același nume, iar lucrul care o distinge față de celelalte se datorează prezenței broaștelor țestoase marine cu cap pătrat Caretta-Caretta, care își depun ouăle în nisipul plajei. În acest sens, aici se află și Parcul național marin, care mai protejează și foca mediteraneană Monachus-Monachus. Desigur, dincolo de această arie protejată, te așteaptă de-a lungul golfului numeroase șezlonguri cu umbrele, taverne, ori spații de închiriere echipament sportiv acvatic. Plaja Laganas este una dintre cele mai lungi plaje din Grecia, având aproape 9 km.

Stațiuni pentru orice vârstă

Iubitorii de adrenalină pot alege plaja Argassi, datorită varietății de sporturi acvatice și nautice. Pe aceeași listă poți include plajele Agios Nikolaos, Porto Zorro, unde muntele coboară în mare, creând spațiul ideal pentru snorkeling. De asemenea, plaja Tsilivi are steagul albastru, taverne, cluburi, este renumită pentru sporturile nautice: windsurfing, parasailing, dar și pentru infrastructura bine dezvoltată, cu un port din care se poate pleca în larg pentru pescuit, ori închiria bărci. Alte plaje interesante sunt Makris Gialos, aflată în partea de nord a insulei, cu ape de culoarea verde, datorită vegetației subacvatice; Keri, căutată mai ales pentru cursurile de scufundări și snorkeling în peșterile Keri sau la Marathonisi.

De asemenea, plaja Kalamaki, care se află într-una dintre cele mai mari stațiuni de pe insulă, are nisip fin, este umbrită pe alocuri de stânci înalte și are o zonă ideală pentru familiile cu copii mici, întrucât se poate intra lin în apă. La fel este plaja din golful Alykanas, una dintre cele mai bune de pe Zakynthos.

Izvoarele sulfuroase din Xigia

Plaja Xigia este unică pe insula Zakynthos, deoarece apa de aici conține o mare cantitate de sulf. Izvoarele sulfuroase provin din peșterile subacvatice ale masivelor calcaroase din Xigia. Dincolo de mirosul specific, te vei putea bucura de un tratament terapeutic natural într-o locație mirifică, datorită apelor care capătă culoarea verzuie de la fauna subacvatică și a contrastului strălucitor al albului, de la pietrișul plajei.

Peșterile albastre

Citește și
colaj de imagini cu laurentiu reghecampf, anamaria prodan si mariana pfeiffer
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Mariana Pfeiffer o contrazice pe Anamaria Prodan. Cum ar fi început relația impresarei cu Laurențiu Reghecampf
Patrizia Paglieri, Francesco si Irina Fodor, la Asia Express - Drumul Imparatilor
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
gaura in pamant langa fundatia unei case
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
Mai multe articole

În partea nordică a insulei se află o altă atracție minunată a acestui paradis natural – Peșterile albastre. Acestea au fost descoperite de câteva decenii, iar accesul se face pe apă, cu o ambarcațiune. Deși, în orice moment al zilei vei ajunge te va încânta frumusețea rară a locului, este recomandat să ajungi dimineața, când razele soarelui se reflectă din apa mării într-o paletă uimitoare de culori pe pereții de culoare deschisă ai peșterilor. În apropiere se află Capul Skinari, care are un far, două mori vechi, dar mai ales un sat pitoresc cocoțat pe stânci.

Plaje și sate ascunse

Această impresionantă insulă are încă multe alte locuri uimitoare, care au rămas neatinse de exploatarea fără măsură a omului. De aceea, o călătorie spre coasta vestică a insulei te va copleși cu frumusețea ei naturală. Tot aici vei putea găsi plaje și sate retrase, precum plajele Limnionas și Porto Roxa, căutate de iubitorii înotului în ape limpezi și liniștite, ori satul tradițional Louha, neatins încă de influența turismului în masă.

Zante, capitala insulei

Capitala insulei Zakynthos este Zante Town, care este situată la poalele dealului Bohali. Pe culmea dealului Bohali se află o fortăreață venețiană, de unde se poate admira o impresionantă panoramă a capitalei, cu clădirile ei emblematice, dintre care Turnul Bisericii „Fecioarei Maria” din Hrysopighi, catedrala „Sf. Dionysios” - patronul spiritual al insulei, Muzeul de Artă Bizantina, Muzeul Solomos.

Insula Zakynthos, în orice parte a insulei vei ajunge, vei avea ceva impresionant de văzut. Țărmul dantelat al insulei, panorama insulei din largul mării, plajele din golfurile retrase, apele turcoaz, satele tradiționale, stațiunile cu posibilități de relaxare și distracție pentru orice vârstă, de toate acestea te vei putea bucura dacă te gândești la Grecia și vei rezerva o vacanță early booking în Zakynthos.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri