Riga, orasul inspiratiei

Opt secole de traditie si inspiratie au conturat frumoasa capitala a Letoniei, Riga. Orasul este remarcat in mod special pentru arhitectura in stil art-nouveau, fiind adesea comparat cu Barcelona, Praga sau Viena.

Datorita asezarii sale la tarmul Marii Baltice, locul in care se contopeste estul cu vestul, Riga a reprezentat, pentru secole intregi, un important centru cultural, istoric si economic.

2010/11/01//135871-800px-riga_1650.jpg

Reprezentantii mai mutor natiuni au lucrat si locuit in acest oras baltic - germani, suedezi, polonezi, rusi - considerat, pentru mult timp, si orasul lor.

Riga detine valori unice, mai ales datorita arhitecturii medievale intacte, dar si pentru structura si calitatea art-nouveau, specifica secolului XIX.

2010/11/01//135875-rigas_tornji.jpg

Centrul istoric al orasului a fost inclus, in 1997, pe lista locurilor din patrimoniul mondial UNESCO.

Dinamica, arta si muzica diversa sunt activitatile tipice ale orasului. Aceasta atmosfera creativa a inspirat, secole de-a randul, importanti artisti, poeti si compozitori.

2010/11/01//135870-450px-gamla-stan-i-riga-2004-06-25.jpg

Riga are nenumarate modalitati prin care isi atrage turistii - istoria bogata, arhitectura, parcurile si gradinile spatioase, muzeele, galeriile de arta si opera de clasa mondiala... dar si prin simplele plimbari, care ies din banal doar prin coloritul divers si prin diversitatea de cafenele, cluburi si pub-uri.

2010/11/01//135986-riga-full.jpg

Este imposibil sa nu te indragostesti de Riga, datorita modului in care isi intampina vizitatorii.

Un oras frumos, plin de cultura, locul melancoliei si inspiratiei...

Foto: www.rigatourism.lv / Wikipedia

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri