Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Romania, destinatia perfecta pentru Halloween

Publicatiile The Irish Times si The Telegraph prezinta Romania ca destinatia perfecta pentru o petrecere de Halloween, ea fiind patria aventurilor stranii cu vrajitoare din Valahia si vampiri din Transilvania", conform Mediafax.

"There will be blood... and vampires" ("Va fi sange ... si vampiri")


In final, a ajuns sa scrie o carte, inspirata de Romania - "Digging for Dracula". Jurnalistul isi aminteste replica unui fost ministru roman al turismului, din anii '90: "Daca vor sa vada maini de morti care ies din cosciuge, o sa le dam asta".

"Cu Halloween-ul care ne bantuie zilele astea, Romania ne promite evenimente de gen in regiunile in care s-au nascut legendele cu vrajitoare si vampiri si o gramada de operatori turistici sunt gata sa implineasca dorinta calatorilor", mai scrie el.

Dupa ce autorul le prezinta potentialilor turisti irlandezi modalitatile de a ajunge in Romania, acesta ii anunta ca prima lor oprire va fi Bucurestiul, "capitala cunoscuta, in anii '20- '30, ca fiind «Micul Paris»".

"Chiar daca nu este unul dintre cele mai frumoase orase, Bucurestiul ofera insa atractii turistice, de la opera la concerte de jazz", mai scrie acesta.

"Puterea hipnotizanta a lui Dracula nu a fost trecuta cu vederea si vizitatorii pot manca intr-un beci, printre lumanari aprinse si «capete taiate» la Contele Dracula. Clubul este departe de a fi unul cu bucatarie fina, dar are nume interesante pentru meniuri: «Van Helsing» sau «Puiul Haiduc»", spune jurnalistul.

sursa: Antena3

Recomandari