Cât de pregătit ești pentru vacanță? Șase trucuri pentru a pune în bagaj tot ce ai nevoie pentru călătoria perfectă

Bagajul pentru vacanță nu e lucru simplu de făcut, iar pentru unele persoane pregătirea lui poate reprezenta un adevărat calvar înainte de orice călătorie. 

Shutterstock

Bagajul pentru vacanță nu e lucru simplu de făcut, iar pentru unele persoane pregătirea lui poate reprezenta un adevărat calvar înainte de orice călătorie.

Dacă întotdeauna pui prea multe haine în bagaje sau uiți acasă produsele de ingrijire personala, nu îți face prea mari probleme, nu ești singurul căruia i se întâmplă. Însă, poți schimba asta urmând câțiva pași simpli și s-ar putea ca la un moment dat să ajungă să îți facă plăcere să pregătești bagajul pentru vacanță.

1. Întocmește o listă

Chiar dacă nu ești adeptul listelor, în această situație ele sunt mai mult decât utile. Dacă nu vrei să ajungi la aeroport și să îți dai seama că ți-ai uitat biletul acasă sau să mergi la munte fără echipamentul adecvat, atunci cel mai bine ar fi să faci o listă cu tot ce ai nevoie pentru vacanța în care mergi. Este, fără îndoială, o activitate extrem de plictisitoare, însă rezultatul poate fi o vacanță fără stres. Pune pe hârtie din timp tot ce trebuie să iei cu tine și adaugă, zilnic, lucrurile pe care ți le amintești. La final, să pui totul în valiză va fi floare la ureche.

2. Fii atent la restricțiile companiilor aeriene

Nu risca atunci când îți faci bagajul. În cazul în care compania aeriană cu care vei călători precizează clar greutatea și dimensiunile bagajului (fie cel de cală, fie cel de mână), asigură-te că respecți întocmai cerințele acesteia. Nu e deloc plăcut să te trezești în aeroport că trebuie să arunci lucruri din bagaj pentru a te putea îmbarca sau că trebuie să plătești suplimentar din cauza nerespectării cerințelor. De fapt, când pleci într-o vacanță, e recomandat să nu umpli până la refuz valiza, ci să lași loc și pentru suvenirele pe care le vei aduce la întoarcere.

3. Păstrează lucrurile de valoare în bagajul de mână

Nu se întâmplă prea des ca o companie aeriană să piardă bagajele de cală, dar e mai bine să nu îți asumi niciun risc. Păstrează toate obiectele de valoare - de la computer și camera foto până la ceasuri și alte accesorii preferate - în bagajul de mână, astfel vei avea mereu control asupra lor și vei călători fără grija acestora.

4. Aranjează lucrurile pe categorii

Cu cât ordonezi mai bine hainele în valiză, cu atât vor încăpea mai multe. Aranjează-le, așadar, pe categorii. Nu doar că vei pune mai multe lucruri în bagaj, dar îți va fi și mult mai ușor să le găsești odată ajuns la destinație. Hainele de care crezi că vei avea cea mai mare nevoie ar trebui puse deasupra celorlalte. Nu știi când ai nevoie de o jachetă la aeroport.

5. Pune toate documentele importante într-o borsetă specială

Actul de identitate, pașaportul, biletul de avion, banii, cardurile - toate acestea ar trebui puse într-o borsetă specială, astfel încât să îți fie foarte ușor să găsești ce îți trebuie atunci când ai mare nevoie. Nu lăsa pe ultima sută de metri aranjarea acestor obiecte, pentru a nu rata vreunul dintre ele.

6. Nu lua cu tine prea multe încălțări

Pentru o săptămână sau două de vacanță, specialiștii în travel recomandă două sau trei perechi de încălțări. Acestea sunt printre cele mai dificile lucruri de aranjat în bagaj și ocupă și destul de mult loc. Așadar, nu exagera cu încălțămintea, pentru că altfel s-ar putea să te chinui să închizi fermoarul valizei.

Odată ce ai aranjat frumos în bagaj toate lucrurile de care ai nevoie în vacanță, nu uita să îți pui alarma să sune pentru a ajunge la timp la aeroport și bucură-te din plin de această călătorie!

Foto: Shuttersock

Ultimele știri