Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Sorrento - patria lichiorului de lamaie

Sorrento este una din bijuteriile neatinse de timp ale Peninsulei Italice. Aflat in tinutul Campania, acest mic paradis turistic face tranzitia intre frumusestea Marii Mediterane si tinutul plin de farmec al Italiei.Peisajul salbatic se imbina cu arhitectura eleganta, dar simpla, a orasului, bazata pe un plan urbanistic al unui vechi oras roman. Turistii aleg spectaculosul Sorrento pentru a se relaxa in mijlocul naturii. Inca din Evul Mediu, multi poeti, scriitori si artisti au poposit aici pentru un timp, departe de viata agitata, pentru ca aici se lasau inspirati de frumoasele coaste si renumitele apusuri de soare.

Ce trebuie sa vezi

Principalele atractii turistice sunt Palatul Regal, Piata Plebiscito, Catedrala Sorrento, Piata Municipiului si ramasitele Pompeiului. Vila Comunale, cu vitralii elegante, de unde poti avea o unica imagine a golfului Napoli, golfuletele Marina Grande sau Marina Picola, strajuite de livezi de maslini, lamai sau portocali. Palatul Contelui Teranuova - aici gasesti colectii de arta greceasca si romana, carti vechi. La Basilica este situata pe bulevardul St. Antonio din centrul vechi al orasului si ofera o ambianta placuta si pentru cei care sunt cu familia si pentru cuplurile care doresc sa petreaca cateva ore intr-o atmosfera romantica.

De asemenea, relaxeaza-te la unul din restaurantele sau terasele care se gasesc in numar mare cu una dintre bauturile specifice acestui loc, limoncello, o bautura alcoolica facuta din multa lamaie.


sursa: Revista Felicia

foto: fratelliandcompany.com

Recomandari