Antena Căutare

Stațiunea Slănic-Prahova, locul de relaxare unde îți poți petrece ultimele zile din vacanță

Datorită Muntelui de Sare, în stațiunea Slănic Prahova există patru lacuri cu concentrație mare de sare. Este vorba despre Lacul Verde, Baia Roșie, Baia Baciului și Baia Porcilor.

Articol scris de Gabriela Iancu

Lacurile din Slănic Prahova

Datorită Muntelui de Sare, în stațiunea Slănic Prahova există patru lacuri cu concentrație mare de sare. Este vorba despre Lacul Verde, Baia Roșie, Baia Baciului și Baia Porcilor, renumite pentru efectele terapeutice ale nămolului sapropelic și a apei sărate.

Mănăstirea Crasna

Articolul continuă după reclamă

În apropierea stațiunii se află localitatea Crasna, unde a fost construită si Mănăstirea cu același nume, la aproximativ 15 km distanță de stațiunea Slănic Prahova. Lăcașul de cult a fost construit în pădure, lângă pârâul Crasna, la baza muntelui Ursoaia.

Muzeul de Sare

Muzeul este amenajat în Casa Cămărășiei din Slănic Prahova, o clădire monument istoric care a fost construită la începutul secolului XVIII. Pe vremuri era reședința funcșionarului care se ocupa cu strângerea taxelor pe sare, de la curtea domnească. Casa a fost restaurată recent, iar muzeul a fost redeschis în anul 2003. În interiorul său sunt expuse documente care atestă istoria preluării salinei de la Slănic, unelte și utilaje vechi folosite la extragerea sării, cristale de sare, flora și fauna din zonă. Casa Cămărășiei este declarată monument istoric.

Salina Slănic Prahova

Aflată la aproximativ 100 km de București și 44 km de Ploiești, stațiunea Slănic este o destinație recunoscută pentru activitatea balneoturistică încă din anul 1853, când a fost declarată stațiune turistică de interes național.

De altfel, Salina Slănic (Mina Unirea) din județul Prahova este considerată a fi cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare excavată fiind de 2,9 milioane de metri cubi, și deține cel mai pur aer după planetă, lipsit aproape total de radiații și poluare.

Sarea astfel excavată a dus la crearea unor spații cu volume de dimensiuni mari, respectiv 14 camere cu profil trapezoidal având circa 80.000 de metri pătrați.

Cele 14 camere au o deschidere de 10 metri la tavan, 32 de metri la talpă, înălțimea este de 54 de metri, iar adâncimea de 208 metri. Dimensiunile impresionante au categorisit salina drept cea mai mare din Europa.

Temperatura din Salină este una constantă pe tot timpul anului de 13º C , o umiditate a aerului de cca. 60% și aerosoli salini cu efecte terapeutice asupra sănătății.

Sursa: https://blog.hotelguru.ro

Thassos, insula cu peisaje de smarald... Corfu, insula grecească cu parfum venețian...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x