Tenerife, destinația ideală pentru exploratori

 

Tenerife, cea mai mare din arhipelagul insulelor Canare, este o destinație fantastică de vacanță, care atrage milioane de turiști în fiecare an. Atât capitala Santa Cruz de Tenerife, cât și numeroasele zone naturale, alături de atracțiile istorice și culturale sunt motive foarte bune pentru a alege să petreci o vacanță memorabilă pe Insula Eternei Primăveri.

Turiștii găsesc în Tenerife numeroase zone de interes și activități de neuitat care să umple fiecare moment. Insula oferă numeroase idei pentru itinerarii, atât pentru o vacanță liniștită cu familia, o călătorie romantică împreună cu persoana iubită sau un concediu plin de distracție cu grupul de prieteni. Fie că ești în căutarea activităților în aer liber, că dorești să afli mai multe despre cultura locală, sau că ești un gurman și vrei să încerci gustoasele preparate ale bucătăriei tradiționale ori că ai venit special pentru viața de noapte fulminantă, Tenerife este alegerea cea mai inspirată.

Locuri devenite simbolurile insulei

Parcul Național Teide este cea mai populară atracție turistică în Tenerife, pe care fiecare vizitator trebuie să o descopere prin numeroasele trasee care îți oferă peisaje unice. Atracția principală este plimbarea cu telecabina care merge din parcarea principală până în vârful Muntelui Teide, cel mai înalt din Spania, de unde te poți bucura de o panoramă splendidă asupra insulei Tenerife. Tot aici poți admira plante rare și o mulțime de specii de păsări exotice.

După o serie de drumeții în Parcul Național, te poți relaxa la plajă sau practicând snorkeling în golfurile cu ape cristaline pline de recife de corali și formațiuni stâncoase. Playa de Las Teresitas se remarcă printre atracțiile simbol ale insulei, fiind o plajă realizată artificial cu nisip adus din Sahara. Aceasta este cea mai populară plajă din Insulele Canare, locul ideal unde te poți bucura de peisajele superbe și de facilitățile excelente.

Dacă îți plac plimbările încărcate de istorie trebuie neapărat să vizitezi Plaza de Espana, cea mai mare piață a insulei, unde vei descoperi Monumento a los Caidos, o cruce uriașă ridicată în onoarea soldaților căzuți în Războiul Civil Spaniol. În apropiere vei putea admira turnurile înalte ale Palacio del Cabildo de Tenerife, care găzduiește corpul guvernamental, și minunatul Palacio de la Carta, o impozantă construcție barocă din secolul XVIII.

 

De Geanina Ichim

Oferte de vacanta Tenerife

Hotel Elegance Dania Park 4* - tarife de la 586,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara msa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe