Tenerife – insula cu cea mai blândă climă din Europa

 

Tenerife te răsfață cu temperaturi prietenoase pe toată perioada anului, fiind supranumită insula eternei primăveri. Acest paradis cu ape turcoaz și plaje negre este păzit îndeaproape de marele vulcan adormit – El Teide, la baza căruia se întinde singura junglă din Europa.

Plaje negre și orașe brodate cu flori de bougainvillea

Tenerife este o insulă a contrastelor de care te îndrăgosteți la prima vedere, unde vei găsi de la piramidele Güímar, la stațiuni celebre precum Las Americas, și până la orașe istorice parte din patrimoniul UNESCO. Din cele mai vechi timpuri, Tenerife a fost considerată un paradis. Potrivit mitologiei grecești acesta este locul în care se afla grădina pomului cu mere de aur a Hesperidelor. Tenerife a fost descoperită mai întâi de puni și de către guanși, iar mai apoi portughezii stabiliți aici au supranumit insula – tărâmul cel binecuvântat

Chiar și producătorii de la Hoolywood au fost atrași de magia locului. Aici au fost turnate unele dintre cele mai populare filme printre care Planeta Maimuțelor. Tenerife a devenit un magnet char și pentru celebritățile din toată lume. Printre numele sonore care și-au petrecut vacanțele aici se numără Elton John, Michael Jackson, Președintele Bill Clinton, Penelope Cruz sau Sophia Loren.

Descoperă locuri de poveste

Cele mai vizitate stațiuni ale insulei sunt concentrate în partea de sud, cu dealuri smețe acoperite cu vegetație luxuriantă, palmieri, bananieri și flori bougainvillea. Preferatele turiștilor sunt Los Cristianos și Las Americas datorită vieții de noapte intense, a numărului mare de baruri, cluburi și pub-uri care organizează petreceri exclusiviste, dar și a plajelor paradisiace perfecte pentru relaxare.

Cei în căutarea luxului aleg Costa Adeje care oferă servicii exclusiviste dar și petreceri tematice dintre cele mai elegante. În ceea ce privește plajele, zona este un paradis al pasionaților de winsurfing și parasailing, cu plaje lungi și late pline de centre nautice și localuri moderne.

 

De Mădălina Isar

Sejur Tenerife

Hotel Isabel Family 4* - tarife de la 542 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Pana la 31 martie,   rezervarea se face doar cu 10% avans! Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe