Thassos, cea mai pitorească insula din Marea Egee

Thassos este o destinație extrem de atractivă prin peisajele luxuriante, arhitectura tradițională, gastronomie, plajele generoase și numărul mare de edificii istorice pe care le găzduiește, astfel că satisface orice cerință în materie de turism...

Clima blândă și apele calde sunt doar câteva dintre motivele pentru care Thassos poate fi descoperită la începutul toamnei, în plus numărul turiștilor nu este la fel de mare ca în plin sezon estival, iar prețurile sunt mai mici atât la cazare cât și la excursiile opționale.

Evadează în luna septembrie pe Insula de Smarald, într-un sejur de 6 nopți cu autocarul de la Europa Travel profitând de oferta Ultra Last Minute la tariful de numai 599 lei/persoană – valabil pentru plecarea din 6 septembrie!

Insula cu o istorie milenară

Grecia este o țară învăluită în mit și legende cu și despre zei, iar Thassos nu putea să facă excepție de la această regulă, așa că odată ce ai poposit aici vei asculta o mulțime de astfel de povești. Una dintre ele este cea conform căreia, Thasos, fiul Regelui fenician Agenor, a pornit în căutarea surorii sale pe nume Europa care ar fi fost răpită de Zeus, transformat în taur. În călătoria sa spre Creta, Thasos s-a rătăcit și a eșuat cu barca într-o zonă fertilă și verde din Marea Egee, pe care a hotărât să o conducă ca rege. Astfel el a numit acest pământ după numele său: Thassos.

Legenda este încrustată și pe pietrele de marmură ale Agorei Antice din Limenas, unde încă mai poți zări ruinele unor temple impozante închinate lui Zeus, Artemis, Dionysos și Poseidon aflate la mică distanță de Teatrul Antic, unul dintre cele mai bine păstrate din Grecia.

Cele mai spectaculoase plaje

Thassos găzduiește câte un colțișor de rai pentru fiecare turist în parte. Plajele sale, unele dintre cele mai frumoase de la Marea Egee, te întâmpină cu peisaje pitorești, iar atmosfera este una antrenantă sau tihnită în funcție de locul pe care dorești să-l explorezi. La 20 km distanță de Limenas, arcuită ca o semilună în jurul unui golf de smarald, se află Paradise Beach o plajă cu nisip ca mătasea, alb și împrejmuit de palmieri ce îți dă impresia că ai ajuns în paradis, de unde și numele său.

Cu 600 de metri de nisip fin și ape spumoase, Pachis Beach – din cel mai nordic punct al insulei - este un adevărat magnet pentru turiștii pasionați de windsurfing, în timp ce, Psili Amos Beach este cel mai bun loc de pe insulă unde poți să practici snorkeling. Nu rata însă, Marble Beach – o fâșie de nisip compusă din pietricele de marmură perfect șlefuite unde marea are nuanțe de turcoaz lăptos.

Turul insulei cu autocarul sau vaporul

Thassos se mândrește cu un număr mare de sate pescărești și de munte, dintre care cel mai vechi este Kastro, iar cel mai impresionant este Theologos, cu superbele case din piatră și străduțe șerpuitoare. Poți să faci un tur complet al insulei într-o excursie cu autocarul, opțional de la Europa Travel, ori să pornești într-o croazieră relaxantă pe Marea Egee.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Ultra Last Minute Sejur Thassos

Aparthotel Molly 2* - Limenaria – tarife de la 599 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 6 septembrie! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Ultimele știri