Tichete de vacanță 2019. Cum poți folosi tichetele pentru a merge în pelerinaj

Angajații care primesc tichete de vacanță anul acesta le pot folosi pentru a merge în pelerinaje. Află în ce pelerinaje poți merge cu tichete de vacanță 2019.

Angajații care primesc tichete de vacanță anul acesta le pot folosi pentru a merge în pelerinaje. Află în ce pelerinaje poți merge cu tichete de vacanță 2019.

Vara e vremea concediilor și mulți români primesc de la angajatorii lor tichete de vacanță. Mulți dintre ei doresc să folosească aceste tichete pentru a merge în pelerinaje, pentru a se ruga și a se apropia mai mult de Dumnezeu, aflând și învățând mai multe din viețile sfinților.

Despre tichete de vacanță 2019

Un tichet de vacanță poate fi utilizat doar în hotelurile şi pensiunile din România. Acoperă cazarea, masa şi transportul cu avionul sau cu autocarul pe curse interne, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare (ex. plimbare cu bărcuţa în Delta Dunării), atâta vreme cât sunt incluse în pachetul turistic achiziţionat iniţial.

Totodată, cu acest tichet de vacanţă nu pot fi cumpărate bilete de avion sau de autocar în afara ţării, asigurări şi cazare în unităţi fără clasificare turistică. Tichetele nu sunt transmisibile şi nici nu pot fi comercializate. Legea prevede sancţiuni drastice pentru cei care le vând.

Ce presupune un pelerinaj

Pelerin poate şi trebuie să fie orice creştin care caută adevărul lui Dumnezeu; el caută un spaţiu sacru în care ar descoperi într-un mod mai vădit prezenţa lui Dumnezeu. Scopul pelerinajului trebuie să devină îmbogăţirea vieţii spirituale a creştinului, schimbarea sinceră şi profundă a propriei vieţi şi îmbunătăţirea relaţiei dintre om şi Dumnezeu şi între toţi creştinii.

Principalele motive ale pelerinajului sunt: dorinţa mare a pelerinilor de a se atinge de locurile sfinte sau moaştele sfinţilor, ca astfel să-şi intensifice credinţa şi iubirea pentru Dumnezeu; intensificarea rugăciunii şi a vieţii spirituale în general; dorinţa de a mulţumi lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El; dorinţa puternică de a primi ajutorul lui Dumnezeu spre a realiza o lucrare importantă sau a primi vindecarea de o boală fizică sau psihică.” Multe dintre agențiile de turism și organizatorii de pelerinaje din România, acceptă tichete de vacanță.

Iată cum poți folosi tichetele de vacanță pentru a merge în pelerinaje. Acestea sunt câteva propuneri de pelerinaje făcute de Patriarhia Română. Cei care doresc își doresc, pot găsi o mulțime de alte variante și prețuri pentru pelerinaje.

Tichete de vacanță 2019 – Pelerinaje

Pelerinaj la mormântul Părintelui Arsenie Boca

Pelerinajul este de 2 zile și o noapte, cu plecare din Dealul Mitropoliei, la ora 06:45. Programul pelerinajului se desfășoară după cum urmează:

Citește și
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Mai multe articole

Ziua 1: (470 km) București – Ploiești – Mănăstirea Caraiman din Bușteni (ctitoria părintelui Gherontie Puiu) – Mănăstirea Sfânta Treime din Bușteni (în Bușteni se află Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Vârful Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află orașul Bușteni) – Râșnov – Făgăraș – Mănăstirea Sâmbăta de Sus (ctitoria Sfântului Constantin Brâncoveanu și a mitropoliților Ardealului, Nicolae Bălan și Antonie Plămădeala, vizitarea altarului de vară ridicat de părintele Arsenie Boca) – Sibiu – Sebeș – Orăștie – cazare Deva / Hunedoara

Ziua 2:(480 km) Mic dejun – Mănăstirea Prislop(mormântul Părintelui Arsenie Boca) – Simeria – Orăștie – Sebeș – Sibiu – Mănăstirea Cozia – Pitești – București

Prețul este de 235 lei/ persoană în camera dublă, pentru un grup de minimum 40 de persoane.

Pelerinaj la Mănăstirile din Dobrogea

Data de plecare este 24 august, iar prețul este de 390 lei/ persoană. Iată programul pelerinajului.

Ziua 1 : București – Constanța (se poate vizita Delfinariu, plimbare pe faleză din Constanța) – Mănăstirea și Peștera Sf Ioan CASIAN - TULCEA. Cazare Hotel Europolis 3* sau similar.

Ziua 2 : TULCEA (mic dejun). La ora 10.00 - Croazieră în Delta Superioară (3 ore) + Prânz pescăresc. Mănăstirea Saon - București .

Prețul include: transport autocar clasificat pentru curse internaționale; 1 noapte cazare în cameră de 2 și 3 locuri + mic dejun – Tulcea/ Hotel Europolis 3*; Croaziera în Delta Superioară (3 ore) ; Prânz pescăresc (borț de pește, saramură de crap cu mămăliguță, chec cu cacao și stafide, apa); însoțitor de grup.

Prețul nu include: intrările la alte obiective turistice .

Programul pelerinajului poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfășurare sau se pot înlocui anumite obiective sau hoteluri cu altele, în funcție de anumite condiții speciale.

Ora întâlnirii: 06:50 / Ora plecării: 07:00 // Locul plecării: Gara de Nord – vis a vis de Coloane

Ora plecării: 07:15 // Locul plecării: Nitu Vasile.

Pelerinaj – Circuitul Nordul Moldovei și Valea Bistriței

Prețul pelerinajului este de 405 lei/ persoană.

Ziua 1: București - Urziceni - Buzău - Focșani - Bacău - Piatra Neamț - Tg. Neamț – GURA HUMORULUI (Cina + cazare – Hotel 3*).

Se vizitează : Humulești - Casa Memoriala “Ion Creanga”; Mănăstirea Humor.

Ziua 2: Gura Humorului – Marginea - Putna - Sucevița – Moldovița – Gura Humorului - Voroneț– GURA HUMORULUI (Cina + cazare – Hotel 3*).

Se vizitează : Mărginea - Atelierul de ceramică; Mănăstirea Putna; Mănăstirea Sucevița; Mănăstirea Moldovița; Mănăstirea Voroneț.

Ziua 3: Gura Humorului – Târgu Neamț - Valea Bistriței - Bicaz - Gheorghieni - Brașov - Ploiești – București.

Se vizitează : Bicaz - Barajul, Cheile Bicazului; Lacul Roșu; Mănăstirea Izvorul Mureșului.

Tariful include:

  • transport autocar clasificat;
  • 2 nopți cazare în camere de 2 - 4 locuri cu baie proprie – pensiuni / hotel 3*;
  • masa –demipensiune (mic dejun și cină).

Tariful nu include:

  • intrările la obiectivele turistice;
  • parcări;
  • alte servicii decât cele menționate.

Notă:

  • La solicitare, agenția poate pune la dispoziția grupurilor servicii de ghid și asistență turistică;
  • Ziua turistică durează max. 12 ore;

Pelerinaj în Bucovina și Ardeal

Pelerinajul durează 4 nopți și 5 zile și pornește de la prețul de 720 lei.

ZIUA 1: (520 km) București – Mănăstirea Sinaia (În curtea vechi mănăstiri se găsește cavoul lui Tache Ionescu, prim-ministru al României în perioada Primului Război Mondial, și care a avut un rol important în realizarea Unirii de la 1918) – Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Mănăstirea Izvoru Mureșului –Gheorgheni – Durău – cazare Vatra Dornei / Dorna Arini.

ZIUA 2: (330 km) Mic dejun – Mănăstirea Petru Vodă – Mănăstirea Neamț – Mănăstirea Sihăstria – Mănăstirea Durău – cazare Vatra Dornei / Dorna Arini.

ZIUA 3: (260 km) Mic dejun – Mănăstirea Voroneț (mormântul Sf. Cuv. Daniil Sihastrul) – Salina Cacica (conform cercetărilor arheologice, atât folosirea izvoarelor cu apă sărată în starea lor naturală, cât şi pentru producerea sării recristalizate prin fierbere au o vechime milenară. Pe baza acestui material arheologic s-a atestat una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa, datată din mileniul 5 î.Hr) – Ceramica Neagra de Marginea (în Marginea începutul olăritului este stabilit de către istorici în jurul anului 1500. Olăritul a apărut ca o necesitate a oamenilor de a stoca produsele obținute. Vasele din lut ars au contribuit la dezvoltarea societății primitive prin posibilitatea stocării alimentelor și a preparării acestora) – Mănăstirea Sucevița (ctitorită de către familia Movila, sfârșitul sec. al XVI – lea; închinare la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului) – cazare Vatra Dornei / Dorna Arini.

ZIUA 4: (350 km) Mic dejun – Mănăstirea Piatra Fântânele din Pasul Tihuța – Bistrița – Dej – Man. Nicula – Cluj-Napoca – Salina Turda (exploatarea sării în epoca romană este probabilă, însă dovezile certe privind această activitate lipsesc; nu este exclus ca marile exploatări medievale şi moderne (până în prima treime a secolului XX) ca şi prăbuşirile bolţilor în vechile ocne, urmate de apariţia lacurilor sărate să fi distrus urmele exploatărilor antice (galerii, puţuri, unelte,etc; exceptând perioada dacică şi cea a ocupaţiei romane, perioade pentru care nu există încă dovezi care să ateste existența unor exploatări de sare la Turda, considerăm că începuturile mineritului în sare, în sensul în care acest concept este definit în prezent, se situează în timp la nivelul secolelor XI – XIII) – cazare Alba Iulia / Sibiu

ZIUA 5: (490 km) Mic dejun – Mănăstirea Sâmbăta de Sus (ctitoria Sfântului Constantin Brâncoveanu și a mitropoliților Ardealului, Nicolae Bălan și Antonie Plămădeala, vizitarea altarului de vară ridicat de părintele Arsenie Boca) – Brașov – Mănăstirea Cheia – Mănăstirea Suzana – București

Citește și :

Tichete de vacanță 2019. Bugetarii primesc o veste importantă despre vouchere pe care le iau an de an

Sursă foto : pexels.com

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri