Căutare Live

Tokyo ramane cel mai scump oras din lume. Vezi cum arata clasamentul!

Potrivit clasamentului realizat de ECA International, companie specializata si in administrarea serviciilor destinate angajatilor care lucreaza in strainatate, Tokyo isi mentine locul de cel mai scump oras din lume, fiind urmat de Oslo (Norvegia) si Geneva (Elvetia).

De altfel, in Asia este cea mai mare concentratie de zone geografice foarte scumpe, datorita valutelor puternice. Este cazul metropolei Singapore, dar si al Chinei, unde costul vietii este deosebit de ridicat in orase precum Beijing (locul 35 in clasamentul mondial) si Shanghai (locul 41). Potrivit ECA International nici in Chengdu sau Wuhan nu este mai usor pentru expati. Cele doua orase din China au urcat rapid in top, castigand 21, respectiv 20 de locuri, pana pe pozitia 144 si 146.

In Europa, pentru al treilea an consecutiv, Oslo este cel mai scump oras pentru expati.

La nivel mondial, Bucurestiul a urcat trei pozitii, pe locul 180, dar intre orasele europene a coborat patru, pe locul 74.

In America de Sud, primul loc pe podium este ocupat de capitala Venezuelei, Caracas (locul 13 in clasamentul mondial), iar in America de Nord, de Vancouver (locul 43 mondial).

Celebrul Manhattan din New York, pozitionat anul trecut pe locul 28, a coborat pe 46 in 2011, analistii fiind de parere ca scaderea se datoreaza deprecierii dolarului fata de celelalte devize.

La antipozi, Sydney castiga teren, urcand pe locul 15 in clasamentul global.

Citeste si Fin.ro!

FOTO: hepta.ro

4 locuri ideale pentru un Revelion spectaculos... FOTO! Calatorie in pietele de Craciun din Europa...
Ultimele știri