Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Top cele mai bune 10 de restaurante din lume în anul 2019

A început sezonul călătoriilor și al relaxării. Cele mai multe din vacanțe se petrec în alte orașe sau alte țări, pentru că nevoia de cunoaștere și de experimentare nu ne dă pace. Călătoria este modul perfect prin care să te relaxezi după viața agitată pe care o ai în timpul anului.

A început sezonul călătoriilor și al relaxării. Cele mai multe din vacanțe se petrec în alte orașe sau alte țări, pentru că nevoia de cunoaștere și de experimentare nu ne dă pace. Călătoria este modul perfect prin care să te relaxezi după viața agitată pe care o ai în timpul anului.

Cel mai impotant lucru atunci când călătorim este mâncarea. Căutăm din timp cele mai bune restaurante în destinațiile alese pentru vacanță și ne dorim ca totul să iasă perfect. Din acest punct de vedere, iată 10 din cele mai bune restaurante din lume.

1. Mirazur (Menton, France)

La poalele munților, cu vedere la mare, aproape de granița italiană, clădirea rotundă care găzduiește Mirazur oferă un decor idilic. Pătrunsă în vegetație luxuriantă, se află la poalele unui deal pe trei nivele. Sala de mese spațioasă, elegantă și luminoasă oferă cel mai frumos view care cuprinde marea și orașul Menton printr-un golf circular lung.

2. Noma (Copenhagen, Denmark)

Noma este un restaurant de două stele Michelin, condus de bucătarul-șef René Redzepi din Copenhaga, Danemarca. Numele este o abreviere syllabică a celor două cuvinte daneze „nordisk" (nordic) și „mad" (mâncare). Deschis în 2003, restaurantul este cunoscut pentru reinventarea și interpretarea sa în bucătăria nordică.

3. Asador Etxebarri (Axpe, Spain)

Asador Etxebarri este un restaurant spaniol din Atxondo (Biscaya), tara bascilor. Bucătarul este Victor Arguinzoniz, care gătește totul pe grătar. Astfel, toate felurile de mâncare, chiar și desertul, au gust de grătar.

4. Gaggan (Bangkok)

Gaggan este un restaurant condus de bucătarul-șef Gaggan Anand din Bangkok, Thailanda. În 2018, acesta a fost numit cel mai bun restaurant din 50 de restaurante din Asia. Gaggan a câștigat două stele Michelin în prima ediție a ghidului Michelin din Thailanda în 2018.

5. Eleven Madison Park (New York, SUA)

Acesta este cel mai căutat restaurant în perioada verii, nu doar pentru mâncarea savuroasă pregătită e cheful elvețian Daniel Humm, ci și pentru amplasamentul spectaculos al locației.

6. Cosme (New York City)

Cosme este un restaurant din districtul Flatiron din New York, care servește preparate din bucătăria mexicană, de la bucătarii Chefs Enrique Olvera și Daniela Soto-Innes, alături de partenerul de afaceri Santiago Perez. Bucătăriile își au rădăcinile în arome și tradiții mexicane, în timp ce celebrează ingrediente locale și sezoniere din Valea Hudson și din regiunea înconjurătoare. Programul de băuturi Cosme se concentrează pe spirite artizanale și oglindește bucătăria sa, lăsând ingredientele de înaltă calitate să strălucească.

7. Central (Lima, Peru)

Centra este cel mai potrivit loc pentru a încerc bucătăria peruană. A fost numit, trei ani la rând, cel mai bun restaurant latino-american, iar chef Virgilio Martinez, împreună cu sora sa au făcut o cercetare serioasă în domeniul culinar local, înainte să se apuce de lucru.

8. Maido (Lima, Peru)

Lima se bucură de două restaurante clasate în topul internațional. Maido, care se traduce prin „Bine ați venit”, în limba japoneză, este o locație foarte frumos amenajată, iar chef Mitsuharu Tsumura se bucură de o experiență foarte vastă, urmând cursuri culinare în America și Japonia.

9. Mugaritz (San Sebastian, Spain)

Andoni Luis Anduriz, cheful restaurantului Mugaritz, a venit cu un concent nou și jovial: o masă servită acolo este văzută ca o experiență, ceva unic, care să te facă șă îți reamintești locul mereu. Pe scurt, la Mugaritz, începi cina într-un loc, și treci prin alte 20 până o termini.

10. Steirereck (Vienna, Austria)

Un loc cu tradiție, un restaurant care a trecut din generație în generație ca moștenire de familie, o poveste parcă desprinsă dintr-un film. Spațiul este ultramodern, cumva în contrast cu istoria generoasă pe care o are. Toate acestea, plus un chef pasionat, fac din Steirerech cel mai bun restaurant vienez.

Recomandari