Antena Căutare

Top 5 cele mai bizare lacasuri de cult

Credinta, dincolo de beneficiile pe care le aduce mintii si sufletului, este recunoscuta ca fiind un mijloc urias de manipulare. Orbiti de farmecul si vorbele rostite cu misticism ale fondatorului unei religii sau cult, oamenii sunt gata sa renunte la tot pentru a-si urma liderul.1. Lacasul Budist. Locul acesta este sfant pentru membrii miscarii Dhammakaya, o secta controversata desprinsa din Budism. Pentru cei care nu sunt adeptii acestei miscari religioase, aceasta constructie pare venita din alta lume. Privita de sus se aseamana cu un OZN, pictat in aur si inca uimeste prin forme, dar mai ales prin aura de mister care i-a fost atribuita.

2. Manastirile "atarnate" din Muntele Hengshan, China sunt un adevarat miracol. Au fost cioplite in piatra la mai bine de 500 de metri deasupra pamantului si par ca plutesc in aer. Templul contine mai multe altare, dar si statui din bronz, argint si aur ale lui Conficius si ale mai multor profesori budisti si taoisti. Cunoscut sub numele de Xuankong Si, templul a fost construit in 491 si a ramas in picioare pana astazi, cu toate ca a fost renovat in timpul dinastiei Ming si in timpul dinastiei Qing.

3. Templul sobolanilor. In acest templu din India sute de mii de oameni vin anual pentru a se reculege. Desi pare foarte ciudat, templul venereaza sute de mii de sobolani. Considerate reincarnarea oamenilor, animalele sunt considerate sacre, fiind patronii spirituali ai templului. In timp ce oriunde altundeva in lume, sobolanii sunt omorati imediat, aici sunt tratati ca adevarate vedete, sunt hraniti si foarte bine ingrijiti.

4. In acest lacas de cult din Punaka, Bhutan oamenii se inchina - nu va va veni sa credeti - sexului! A fost construit in secolul al 15-lea de catre Drukpa Knley, sau "Doamna Divina", considerata o sfanta in ciuda inclinatiilor sale spre alcool, sex sau blasfemie. Pentru a-i cinsti numele, oamenii au construit acest templu unde cei care iubesc practicile sexuale pot veni sa se inchine aici in mai multe ritualuri de imperechere.

5. Localizate in Kalampaka, Grecia, Meteorele sunt o serie de 24 de manastiri ortodoxe, care au fost cioplite in piatra in secolul al 11-lea. In greaca Meteora inseamna "suspendat" in aer, iar aceste manastiri sunt o minune arhitecturala.

Nu rata GALERIA FOTO de mai jos!
Sursa: Antena 3

FOTO! Lituania: Brad de Craciun realizat din 40.000 de sticle de plastic reciclate... VIDEO! Weekend cu zapada in Predeal...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x