Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Top 7 experiente in Amsterdam

Amsterdam te asteapta cu amalgam de canale concentrice, cu biciclete de epoca, parcuri idilice si galerii sclipitoare. Putine experiente se pot compara cu o plimbare cu bicicleta de-a lungul canalelor captusite cu locuinte care dateaza din Epoca de Aur a orasului.

1. Croaziera pe canale: Urca la bordul unui vapor cu acoperis de sticla pentru a face un tur al orasului. Astfel, vei putea admira casele negustorilor din Epoca de Aur. Cel mai pitoresc dintre canale este Prinsengracht, marginit de copaci si ambarcatiuni. Vei ajunge si in cartierul istoric Brouwersgracht, una dintre zonele rezidentiale cele mai de dorite ale orasului.

2. Plimbare cu bicicleta este modul cel mai autentic de a experimenta Amsterdamul. Cand locuitorii Amsterdamului pleaca de la serviciu, isi iau bicicleta si aluneca apoi fara zgomot spre casele lor. O calatorie cu bicicleta de-a lungul canalelor navigabile te conduce la magazinele din cartierul Jordaan si la galeriile mici sau la buticurile designerilor. Pistele pentru biciclete sunt bine definite si semafoarele pentru biciclisti sunt pe fiecare strada. Puncte de inchiriere sunt usor de gasit si preturile accesibile - intre 8 si 10 Euro/zi.

3. Patinaj pe canale: Cand frumoasele canale din Amsterdam ingheata (din pacate, se intampla, din ce in ce mai rar) vei gasi cativa localnici care vor spune ca Dumnezeu este olandez. Patinajul este o activitate deosebit de populara si in interiorul Vondelpark, unde in fiecare vineri seara, un grup de patinatori se aduna in fata Eye Film Institute pentru a porni intr-un tur prin oras.

4. Exploreaza cartierele orasului: Plimba-te prin cartierul De Wallen pentru a examina arhitectura canalelor din secolele XVI-XVII, opreste-te in anticariate si admira locuitorii care ies la shopping cu bicicletele lor. Pe seara, retrage-te in Cartierul Rosu, recunoscut pentru viaţa libertina, pentru prostituatele si cafenele unde toata lumea fumeaza legal marijuana.

5. La vanatoare de antichitati: Antichitati din Epoca de Aur din secolul XVII gasesti in piata Spiegelgracht. Esplanada cu antichitati se afla intre Rijksmuseum si cartierul Golden Bend, unde burghezii Amsterdamului au trait odata. Printre obiectele pe care le poti achizitiona de aici se numara: papusi, editii rare de carti, tapiserii persane, picturi, printuri de arta, ceainice, sfesnice, cutii muzicale si ceasuri olandeze vechi.

6. Cumparaturi la o piata stradala: Cine se trezeste de dimineata ajunge in pietele locale pentru a cumpara chilipiruri (in piata Waterlooplein), si manunchiuri de lalele, precum si ghivece cu plante in Piata de Flori.

7. Mananca hering: il poti savura simplu sau cu o garnitura cum ar fi ceapa si muraturi, deoarece carnea acestui peste este dulce. Urmeaza obiceiul localnicilor care tin pestele de coada si se uita la cer in timp ce mananca aceasta delicatesa.


Oferta city break Amsterdam

Hotel 3* - de la 298 Euro/pers., transport cu avionul, 4 nopti cazare cu mic dejun. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

De Steluta Nastase

Recomandari