Top atracții unice din Praga – orașul celor 100 de clopotnițe

 

Una dintre cele mai vizitate capitale europene, Praga se laudă cu un centru istoric intrat în patrimoniul mondial UNESCO, dar și cu cel mai mare complex medieval din Europa, ce cuprinde mai multe construcții impunătoare printre care catedrale, palate, muzee și galerii de artă.

Prazsky Hrad – Castelul Praga

Fără îndoială simbolul locului este Prazsky Hrad, care conform Guinness World Records este cel mai mare castel antic din Europa. Această fortăreață a fost ridicată inițial în jurul anului 870 și era în întregime realizată din lemn. Mai târziu castelul – loc de reședință al Regilor Boemiei și al Împăraților Romani, a fost extins cuprinzând între zidurile de apărare din piatră o mulțime de clădiri impunătoare. Astăzi, edificiul simbol al orașului Praga se întinde pe o suprafață de 70.000 de mp, cu o lungime de 570 m și lățime de 130 m. Nu trebuie să ratezi aici Strada de Aur cu ale sale căsuțe în care au locuit laureați ai premiului Nobel, Catedrala Sfântul Vitus – cel mai cunoscut edificiu de cult din oraș, sau Palatul Lobkowicz.

Primăria și Ceasul Astronomic

Pe zidul sudic al Primăriei care domină centrul istoric al orașului Praga, domnește unul dintre cele mai importante simboluri medievale din Cehia: Ceasul Astronomic. Realizat undeva prin secolul al XV lea, acest mecanism complicat cu trei cadrane prezintă poziția soarelui pe cer, lunile anului cu 12 medalioane reprezentând fiecare semn zodiacal în parte, și cadranul cu cei 12 Apostoli care ”pornesc într-o procesiune” incredibilă pe urmele Mântuitorului, indicând orele fixe. Vechea primărie datează din anul 1377, dar de-a lungul timpului au mai fost adăugate mai multe construcții și saloane.

Podul Carol – o construcție care a durat 45 de ani

Una dintre cele mai interesante zone de promenadă ale orașului Praga, dar și punctul de belvedere cel mai popular, este Podul Carol cunoscut inițial sub denumirea de Podul din Piatră. Acesta a fost realizat în secolul al XIII lea pentru a traversa râul Vltava, iar astăzi leagă partea veche a orașului de cosmopolitul cartier Mala Strana.

 

De Mădălina Isar

Circuit Praga

Tarif: de la 279 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*,3*,4*, transport autocar, ghid, croaziera pe Dunare la Budapesta, excursii la Karlovi Vary, Dresda si Castelul Konopiste. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe