Live acumFilm: 101 Dalmatieni (r)
Prime Time 20:00Film: Parker

Top cinci locuri de văzut în Paris

Orașul Îndrăgostiților este una dintre cele mai vizitate metropole din lume, care păstrează obiective turistice fascinante, de la celebrul Turn Eiffel, cosmopolitul bulevard Champs-Élysées, până la Basilica Sacre Coeur ori biserica Notre Dame. Îți propunem să le descoperi în cadrul unui circuit alături de cei dragi.

Turn Eiffel, locația de unde poți vedea cel mai bine orașul

Eiffel este cea mai cunoscută atracție din Europa. Ridicat în anul 1889, cu ocazia unei expoziții pentru celebrarea Revoluției Franceze din 1789, monumentul a fost considerat multă vreme o lucrare care urâțește orașul luminii. Mai târziu, înalta construcție care măsoară 300 de metri, avea să devină simbolul orașului. Urcă până la ultimul etaj al turnului, pentru a vedea cel mai bine panorama orașului, în lumina caldă a amurgului.

Disneyland, lumea poveștilor adevărate

Cel mai vizitat obiectiv din Paris nu este Turnul Eiffel, ci Disneyland locul care atrage peste 13 milioane de turiști anual, un parc de distracții unde aventura nu are limite. Aici întâlnești eroii din desenele animate sau pe cei din benzile desenate, iar pentru o clipă vei avea impresia că te afli într-o carte cu povești.

Luvru, cel mai vizitat muzeu de artă din lume

Se spune că dacă ai ajuns în Paris trebuie neapărat să vezi muzeul Luvru, o locație care adăpostește peste 35000 de exemplare de artă și lucrări datate încă din Evul Mediu, din perioada neolitică, dar și capodopere recente.

Notre Dame, o capodoperă a stilului gotic

Chiar dacă nu este cea mai mare catedrală din Europa, cu siguranță este una dintre cele mai frumoase. Construită în 1163 și finalizată abia în 1345, bijuteria stilului gotic măsoară 128 de metri lungime, cu turnuri înalte de 69 de metri.

Versailles, castelul somptuos al Parisului

Palatul Versailles se află în patrimoniul UNESCO de mai bine de 30 de ani. Este o bijuterie a secolul al XVIII lea, și unul dintre cele mai valoroase monumente ale lumii. Înconjurat de grădini cu plante luxuriante și de un lac cu ape azurii, Versailles este locul perfect unde te poți relaxa după ce ai admirat colecțiile din cadrul muzeului.

de Mădălina Isar

Circuit Paris

Hotel 3*- de la 399 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

Recomandari