Antena Căutare

Top orașe-muzeu din România, de văzut într-un city break

Fortărețe medievale de nepătruns, ziduri de apărare care se întind pe zeci de metri, turnuri de observație întărite de bastioane, piețe dominate de catedrale gotice impresionante, străduțe labirintice și case în culori pastel... Cine spune că trebuie să călătorești în timp pentru a descoperi astfel de bijuterii arhitecturale? Iată câteva oreșe românește unde te vei simți ca în vremurile demult apuse.

Sighișoara, cetatea medievală din UNESCO

De-a lungul timpului orașul de pe Valea Târnavei Mari a purtat mai multe supranume, precum ”Mărgăritarul Transilvaniei, Perla Târnavei sau Nurnberg Transilvănean”, fiind considerat cel mai bine păstrat oraș medieval din țară, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, în anul 1999. Parcă încremenit în timp, orașul Sighișoara pare un adevărat muzeu în aer liber, iar multe dintre ”exponatele” pe care le prezintă sunt vechi de mai bine de 800 de ani. Simbolul locului este Turnul cu Ceas (Stundturm), cel mai masiv turn de apărare dintre cele 9 care s-au păstrat până astăzi, cu o înălțime de circa 64 de metri, fiind vizibil din orice punct al orașului vechi. Dacă urci până în vârful acestuia, vei avea parte de o panoramă de 360 de grade asupra Sighișoarei.

Sibiu, orașul asemeni unei fortărețe

Articolul continuă după reclamă

Hermannstadt este unul dintre orașele medievale cel mai bine conservate din România, care a înflorit sub stăpânirea sașilor. Aici încă sunt păstrate clădiri și edificii de cult vechi de sute de ani, realizate în stilul arhitectural specific nemțesc, cu turnuri de apărare și porți impunătoare. Cea mai cunoscută atracție a locului este Turnul Sfatului, care face trecerea între Piața Mare și Piața Mică. Nu departe de acesta găsești Biserica Evalghelistă, un edificiu gotic somptuos care se laudă cu cea mai mare orgă din România, și un turn înalt de unde poți admira orașul vechi în toată splendoarea lui. Într-o plimbare în centrul istoric vei putea descoperi o mulțime de bijuterii medievale printre care Casa Calfelor, singura de acest gen din țară, Palatul Brukenthal, unul dintre cele mai importante muzee, Podul Minciunilor, Biserica Ursulinelor sau Pasajul Scărilor, care face legătură între Orașul de Jos și Orașul de Sus.

Brașov, orașul de la poalele Tâmpei

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Brașov este recunoscut pentru construcțiile săsești cu fațade pastelate și turnuri de apărare bine păstrate, dar mai ales pentru evenimentele culturale și târgurile tradiționale organizate în piața principală. Nu departe de centrul orașului găsești Biserica Neagră, cea mai mare construcție sacrală din țară, și unul dintre cele mai interesante din Europa.

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul in Romania. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Celulă de criză pentru turiștii din Antalya... 5 motive să vizitezi Corfu, în această vară...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x