Toți cei care vor să viziteze Roma trebuie să știe aceste lucuri!

 

Noile reguli implementate în Roma privesc activitatea turiştilor care vin să viziteze faimosul oraș. Potrivit Gândul, autoritățile au luat măsuri drastice interzicând mâncatul gustărilor în locuri publice şi lovirea treptelor cu geamantane sau trolere, cu precădere cele ale monumentelor istorice precum Treptele Spaniole.

Băutul apei de la fântânile publice - se recomandă folosirea metodei romane: amplasarea unui deget la nivelul tâşitorii astfel încât să se formee un arc de apă, deci nu atingerea acestora cu gura.

Mâncatul în locurile publice - aveţi grijă la murdărirea mediului înconjurător, mai ales că mulţi turişti au vărsat sosuri sau mozzarella pe monumente istorice sau pe marmură.

Cântatul la instrumente - este interzis în mijloacele de transport public, relatează traveller.com

Turiştii care vor încălca regurile vor fi pedepsiţi prin interzicerea vizitării zonei în care au săvârşit „infracţiunea”.

Virginia Raggii, primarul Romei, a declarat că va scrie ambasadelor străine pentru a-i informa pe cetăţenii ţărilor respective de noile reguli.

„Roma este, şi va fi întotdeauna, bineprimitoare, dar asta nu înseamnă că tolerează comportamentul nepotrivit şi deteriorarea oraşului”, a declarat aceasta.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI