Căutare Live

Turism 2020. Top destinații preferate de români pentru vacanța de vară

Vara este perioada vacanțelor si a relaxării, în familie sau alături de prieteni. Cele mai potrivite locuri de vizita în Romănia, pentru a-ți petrecere vacanța în 2020.

LOcuri de vizitat in 2020

Cimitirul Vesel, un cimitir-muzeu unic în lume

Turism 2020. Top destinații preferate de români pentru vacanța de vară

Cimitirul Vesel din Săpânța, județul Maramureș, este renumit în lume pentru unicitatea lui. Localitatea este așezată pe malurile Tisei, la granița cu Ucraina și este atestată documentar din anul 1373.

Cimitirul Vesel datează din anul 1935 și constituie opera artistului, sculptorului, pictorului și poetului popular Ioan Stan Pătraș.

Opera sa a fost continuată de ucenicul artistului, Dumitru Pop. Acest muzeu în aer liber are opt sute de monumente de artă populară. Unicitatea lui este dată de faptul că pe fiecare cruce vopsită în albastru este scris un epitaf în versuri, ce descrie viața și ocupația celui ce zace sub cruce.

Cum vor putea românii să călătorească în Grecia, Bulgaria și Turcia, vara aceasta

Maramureșul, un loc de poveste

Turism 2020. Top destinații preferate de români pentru vacanța de vară

Maramureșul este renumit ca fiind un loc de poveste și binecuvântat, unde natura este de o frumusețe rară, iar tradiția este încă păstrată și respectată cu sfințenie de localnici.

În multe locuri din Maramureș tradițiile moștenite de la strămoși sunt încă bine conservate și sunt transmise în continuare din generație în generație, ca o zestre prețioasă.

Pentru iubitorii de artă populară, Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare vă așteaptă cu un adevărat tezaur al creației populare. Muzeul în aer liber, ce se întinde pe o suprafașă de 12 ha, cuprinde gospodării din toate cele patru zone etnografice ale Maramureșului

Turism de muncă, în Caraibe

Castelul Peleș, o perlă arhitecturală

Turism 2020. Top destinații preferate de români pentru vacanța de vară

Castelul Peleș este considerat reședință de vară a regilor României, deoarece familia regală petrecea aici destul de multă vreme, de obicei din mai până în noiembrie.

A fost construit între anii 1873 și 1914. Regele Carol I, în urma unei vizite făcute pe Valea Prahovei în zona unde este acum Sinaia, fermecat de frumusețea acelor locuri, hotărăște să construiască un castel în Piatra Arsă. Se spune că au fost cheltuiți mai mult de 16 milioane de lei-aur, între 1875 și 1914. Banii erau din bugetul personal ai Regelui Carol I, care și-a vândut o moșie din Germania pentru a putea plăti costurile terenului și a ridicării edificiului. Astfel, evitând să folosească bani din lista civilă, domeniul nu a făcut niciodată parte din Domeniile Coroanei, care erau proprietăți ale statului doar puse la dispoziția suveranului.

Lumea dacilor prinde contur în Gorj. Sculptori din toată ţara şi-au dat întâlnire la Polovragi pentru a transforma buştenii în adevărate opere de artă

Lacul Bicaz

Turism 2020. Top destinații preferate de români pentru vacanța de vară

Lacul Bicaz, așa cum este cunoscut publicului larg, se numește, de fapt, Lacul Izvorul Muntelui. Se află în județul Neamț și este situat pe râul Bistrița, în amonte de oraşul Bicaz. Este un lac de acumulare format cu ajutorul barajului Bicaz, în anul 1960, și cel mai mare lac artificial făcut pe râurile din țara noastră.

Croaţia, o ţara de film

Lacul Bicaz face parte dintr-o zonă foarte frumoasă a țării noastre, cu peisaje mirifice, rezervații naturale, cu relief ofertant şi locuri unice. Alături de alte zone din țară, renumite pentru frumusețea şi spectaculozitatea lor, şi aceasta constituie un punct de atracție turistică foarte căutat, atât de către turiştii români, cât şi de cei stăini.

Cascada Bigăr

Turism 2020. Top destinații preferate de români pentru vacanța de vară

Cascada Bigăr se află în județul Caraș-Severin, situată la 12 km de localitatea Bozovici. Este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România și face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beușița.

Turiştii fug de virus şi de vreme în Bulgaria şi Grecia

Este considerată una dintre cele mai frumoase cascade din lume, alături de altele renumite din Statele Unite ale Americii, Australia sau Asia.

Alertă în Grecia. Turiştii au dus coronavirusul în Thassos: Sunt 36 de cazuri depistate...
Parteneri
De ce te simți mereu obosită. Care este explicația experților
Catine.ro
Ultimele știri
x