Căutare Live

Viscri, satul din România care are, în fiecare an, de 100 de ori mai mulţi turişti decât locuitori! Printre obiectivele turistice, casa Prințului Charles

Satul Viscri făcut faimos în toată lumea de Prinţul Charles cucereşte tot mai mulţi turişti. Într-un an, vizitatorii sunt de 100 de ori mai numeroşi decât localnicii. Iar un record ar putea fi atins curând. Casa Prinţului este doar unul dintre obiective turistice.

Satul Viscri făcut faimos în toată lumea de Prinţul Charles cucereşte tot mai mulţi turişti. Într-un an, vizitatorii sunt de 100 de ori mai numeroşi decât localnicii. Iar un record ar putea fi atins curând. Casa Prinţului este doar unul dintre obiective turistice. Câţiva localnici, care-şi iubesc satul şi tradiţiile, au reuşit să facă din această aşezare o destinaţie de vis.

Situat în inima Transilvaniei, la 80 de kilometri de Braşov, satul Viscri şi-a păstrat autenticitatea, chiar dacă a devenit faimos în întreaga lume.

O vizită în localitatea de basm este ca o întoarcere în timp. Casele săseşti cu garduri din lemn, unele vechi chiar de peste 100 de ani, cu obloane la ferestre, dau un farmec aparte locului. Din când în când pe drumul de ţară mai trece câte o căruţă.

Pe uliţă se vorbeşte deja în multe limbi. Aproape în fiecare zi, ajung aici turişti stăini. Cei mai mulţi sunt din Franţa, Germania şi, firesc, Marea Britanie.

Prinţul Charles a dus vestea până departe. Că, aici, la Viscri e un colţ de Rai.

Principala atracţie este însă biserica fortificată, ridicată în secolul al XIII-lea. Băncile din lemn au fost păstrate ca acum câteva secole. Iar în încăperile fortificaţiei turiştii sunt fascinaţi să vadă vechile lăzi de zestre pictate manual şi costumele populare folosite la nunţile săseşti.

Turismul a explodat la Viscri. În aşezarea cu nici 500 de oameni găsim şi o terasă rustică. Mâncarea este tradiţională. Ardeii umpluţi şi supa de pui sunt printre preferatele turiştilor.

Anul trecut aproape 50 de mii de turiști au vizitat localitatea. Numărul lor este de peste 100 de ori mai mare decât cel al locuitorilor. Casele sătenilor care oferă cazare sunt pline. Pentru doar 120 de lei pe noapte te poti odihni într-o cameră rustică, cu paturi din lemn şi covoare lucrate manual.

Satul a fost inclus în patrimonul UNESCO, încă de acum 15 ani. Recent a fost refăcută şi o porţiune din drumul de acces, aşa că specialiştii estimează că numărul turiştilor va fi în acest an mai mare, adică 70 de mii.

Parteneri
Horoscopul săptămânii 27 iunie – 2 iulie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro
Emisiune oferită de
Emisiune oferită de
Ultimele știri
x