Live acumSacrificiul
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Unde isi petrec vacantele mai marii lumii

Liderii europeni ca Angela Merkel, sau noul presedinte al Frantei Francois Hollande au fost mai mult decat modesti in alegerea destinatiilor de vacanta de anul acesta. Nu s-au mai aventurat in insule exclusiviste si luxoase, unde se bucurau de exotism si ape cristaline, ci au preferat sa se relaxeze „cuminti” in tari unde costurile sunt mult mai mici. Pana si Printul Charles prefera sa se relaxeze in Romania, o tara pe care o iubeste mai ales pentru frumusetile sale naturale.

Printul Charles, oaspetele cu sange albastru al tinuturilor transilvanene

Ne-am obisnuit deja cu prezenta mostenitorului Coroanei Britanice la noi, in Romania. Iubeste meleagurile din zona Transilvaniei si de cate ori poposeste aici, acesta obisnuieste sa faca plimbari prin satele brasovene sau prin cele din Covasna. Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, renovata complet. in ultimii ani vine foarte des in Romania, unii speculeaza chiar ca acesta ar dori sa se mute in satul din Covasna cand va fi mult mai batran. in vizitele sale private poposea la conacul Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist sau in satul Viscri, unde are o alta proprietate.

Citeste despre vacanta pe care a ratat-o Lady D.

Hollande a ales locul oficial de vacanta a presedintilor francezi- Fortul de la Bregancon

Printre presedintii care au poposit la Fortul de la Bregancon, din zona Bormes les Momoses din sud-estul Frantei, se numara Pompidou, Giscar şi Chirac, toţi admiratori ai acestui castel construit in secolul al XVI-lea. Cei care poposeau mai rar in aceste tinuturi erau Charles De Gaulle şi Francois Mitterrand. Primul prefera sa mearga la Nisa, iar cel de- al doilea la Cannes. si acum, dupa plecarea sa de la palatul Elysee, Jacques Chirac vine la Fortul de la Bregancon in fiecare vara. Aici obisnuieste sa isi bea cafeaua la terasa Sénéquier, alaturi de amicul sau François Pinault. Anul trecut, Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni au avut parte de un sejur de vis la Bregancon, cand prima doamna a Franţei era insarcinata cu Giulia.

Angela Merkel, rafinament si culturalizare la opera din Beirut

Ii place opera. Tocmai de aceea, cancelarul german a preferat ca in aceasta vara sa isi inceapa vacanta alaturi de sotul sau la Beirut, la o reprezentatie numita „Vaisseau fantome”, un spectacol care a deschis stagiunea din aceasta toamna. Cuplul a plecat apoi spre muntii din Tirolul de Sud, in zona Dolomitilor, o regiune muntoasa din nordul Italiei, cunoscuta mai ales pentru viata culturala intensa, dar si pentru cel mai important parc natural italian. Nu a ratat nici Toscana, una dintre cele mai prestigioase regiuni ale Italiei.

Afla unde isi petrec vacantele vedetele din America.

Madalina Racorean


Recomandari