Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Unde mergi in vacanta toamna aceasta?

Toamna este un moment minunat pentru vacanta, exploziile solare sunt deja o legenda, iar destinatiile primitoare nu sunt departe de casa. Nici vorba de aglomeratie, gasesti spatiu pe plaja  si te bucuri de obiectivele turistice fara a sta la cozi. Temperaturile coboara sub 30 de grade Celsius si sunt perfecte pentru a explora la pas zonele rurale, care sunt minunate in acest moment al anului. Mai mult, hotelurile isi reduc semnificativ tarifele asa ca ai parte de o vacanta placuta cu bani putini.

Sardinia
temperatura maxima toamna: 27 de grade Celsius

Viziteaza Sardinia toamna si vei descoperi unul dintre secretele insulei cel mai bine pastrat: Autunno in Barbagia (toamna in Barbagia). Din septembrie pana in decembrie, au loc o serie de festivaluri in peste 27 de sate din Barbagia, o zona muntoasa din Sardinia. Strazile sunt transformate in piete, mesterii locali organizeaza ateliere de lucru, localnicii isi deschid larg usile caselor si livingurile pentru a primi la vizitatori si se organizeaza plimbari pe dealuri. Plajele sunt goale asa ca te bucuri in voie de razele caldute, iar pentru cazare poti alege o ferma din provincia Barbagia unde gazdele te ambie cu bunatati gatite in casa.
Citeste despre
vacanta pentru seniori pe TV Travel!

Egipt
temperatura maxima toamna: 31 de grade Celsius
In timpul verii in Sharm el Sheikh sunt 38 de grade Celsius, toamna acestea coboara la 30 de grade, iar noptile nu sunt foarte racoroase. Statiunea este renumita pentru scufundarile printre recifele de corali si pentru windsurfing (are aproximativ 270 de zile cu vant pe an). In timpul scufundarilor te imprietenesti cu pestii care vin sa se laude cu vesmintele lor de matasuri, paiete si atlazuri si inoti printre coralii care au tesut dantele pietroase. Acum este si momentul pentru a vizita locatii uimitoare din apropiere, cum ar fi Canionul colorat, cu formatiunile sale de roci dramatice si Manastirea Sf. Ecaterina, situata la poalele Muntelui Sinai.
Seara, in Sharm el Sheik simti invazia aromelor si gusturilor, sustinute de mirodenii. Atmosfera locului te va face sa cedezi asalturilor animatorilor, sa te tolanesti intre pernele unei cafenele si sa incerci vestita narghilea, cu aroma de cirese sau de mar.
Cipru
temperatura maxima toamna: 33 de grade Celsius

Pozitia geografica a Ciprului, in sudul continentului european, ii confera o toamna calda, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Casele din satele pitoresti sunt convertite in cabane si hanuri, iar multe dintre zonele rurale indepartate sunt perfecte pentru a le explora pe jos. Dupa o zi de plimbari, racoreste-te cu o baie in mare, inca calda in aceasta perioada a anului si nu rata Golful Coral - sustinut de stanci abrupte de calcar si premiat cu Steagul Albastru pentru servicii excelente. Ia cina in Sanctuary Bar din satul Eptagonia, intr-un decor de vis creat de Muntii Troodos si viziteaza oraselul Platres - unde in atelierul este condus John Adams se pregateste Crema Afroditei si Loukoumia cu migdale, ciocolata si nuca. Pentru cazare, recomandam casele localnicilor din satul Kato cu gradini si lectii de gatit.
Afla detalii despre alte
destinatii de toamna pe TV Travel!
De Steluţa Năstase

Recomandari