Căutare Live

Urmatoarea destinatie turistica din Romania: Silindia, satul fara nicio pensiune!

Ati auzit de Silindia? Daca nu, veti auzi. In curand, asezarea cu doar cateva sute de locuitori ar putea deveni destinatie turistica. Cel putin asta spera autoritatile, care au primit bani europeni pentru un parc, un centru turistic si trasee turistice. Asta desi in zona nu exista deocamdata nici apa.

La 54 de kilometri de Arad, dupa ce ocolesti gropile din drum, ajungi la Silindia, o comuna formata din 4 sate si mai putin de 900 de locuitori. O asezare care te face sa te intorci in timp.

“O fost aici un tineret frumos, o distractie”, isi aduce aminte, nostalgic, un satean. Dar asta era demult. Cu vreo suta de ani in urma. Cei mai tineri si-au vazut de drum si au ramas doar batranii. Casele darapanate n-au mai fost renovate iar campurile sunt pline de balarii.

Si totusi, localnicii au cu ce se mandri: oameni ospitalieri si simtiti, peisaje frumoase, paduri intinse, un castel si apa plina de peste, precum spun chiar ei. Toate astea si nu numai, ar putea deveni obiective turistice pentru straini, cred oamenii.

Cu gandul sa faca din Silindia, statiune, primarul s-a gandit sa amenajeze chiar si trasee turistice. A primit pentru asta 124.000 de euro fonduri europene. Chit ca in zona nu exista nicio pensiune, iar apa e doar la fantana. Daca ar veni insa turistii, localnicii s-au gandit totusi unde sa-i primeasca peste noapte. In Caminul Cultural!

Preturi reduse pentru vacanta de schi in statiunile din Romania... Reduceri pentru indragostiti in Costa del Sol, Portugalia si Sicilia...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri