Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Vacanța Mare cu cei mici. Top destinații pentru familii cu copii

Aparent, vacanța cu familia n-ar trebui să fie foarte diferită de vacanța standard. Oricine își dorește hoteluri curate, apă curentă și condiții sigure de transport. Până la urmă, oriunde pleci, important e să fie voie bună și chef de distracție. Lucruri care se rezolvă de la sine cu un card de cumpărături, de exemplu.

Aparent, vacanța cu familia n-ar trebui să fie foarte diferită de vacanța standard. Oricine își dorește hoteluri curate, apă curentă și condiții sigure de transport. Până la urmă, oriunde pleci, important e să fie voie bună și chef de distracție. Lucruri care se rezolvă de la sine cu un card de cumpărături, de exemplu. Dar există câteva categorii de destinații care se potrivesc mai bine familiilor cu copii.

La salină

Salina este varianta și plăcută, și sănătoasă. Indiferent ce salină alegi, cei mici se vor putea bucura de beneficiile tratamentelor cu sare, în special bune pentru afecțiunile respiratorii. Dar ca să intre și distracția în ecuație, o alegerea mai bună este Salina Praid, din Județul Harghita. Aici, la peste 140 de metri adâncime, se ascunde un adevărat orășel. Muzeul salinei găzduiește o colecție bogată de cristale şi unelte folosite în exploatarea şi transportul sării. Iar părinții pot vizita dar și degusta bogățiile din Galeria Vinului. La suprafață, există și un ștrand cu apă sărată, unde cei mici se pot bălăci în voie.

La herghelie

Nu există nimic care să-i țină mai ocupați și fericiți pe copii decât animalele. Dar mai interesantă decât o simplă fermă de animale este o herghelie. Aici, cei mici pot dezvolta o nouă pasiune, nu foarte ieftină, e adevărat, dar foarte frumoasă. Există o sumedenie de herghelii care oferă cursuri speciale de călărit pentru copii, în condiții de siguranță maximă. Este o vacanță mai recomandată pentru copiii mai mari de 8-10 ani, dar chiar și cei foarte mici se pot plimba cu poneii. Și drăguță e că voi nu trebuie să stați deoparte. Este genul de vacanță distractivă și amuzantă pentru toată familia.

La istorie

De la o anumită vârstă, nu mai merge nici cu distracția, nici cu animalele. Copiii mai mărișori simt nevoia să exploreze, să descopere și mai ales să viziteze locuri cu încărcătură, care spun povești frumoase. Mai ales dacă le și stimulezi pofta pentru așa ceva. O excursie la Sighișoara, de exemplu, sigur se lasă cu povești despre cavaleri, prințese și acte de vitejie. Și Castelul Huniazilor păstrează în zidurile sale farmecul medieval de altădată. Iar dacă vrei să-i inițiezi în istoria României, un bun punct de plecare rămâne Cetatea Alba Carolina.

La pește

În aceste vremuri incerte pentru sănătatea Planetei, e important ca generațiile viitoare să-și înțeleagă rolul în poveste. Iar cea mai distractivă lecție în acest sens se învață practic, acolo unde natura este mai sălbatică, dar și mai fragilă: în Deltă. Localitatea Sfântu Gheorghe este un bun punct de plecare în explorările prin Delta Dunării. Are pensiuni și complexuri hoteliere moderne, unde aveți la dispoziție toate facilitățile. Iar ofertele de ghiduri turistice prin zonă sunt foarte generoase. Puteți închiria bărci chiar de la localnici, ca să străbateți în voie canalurile pline de viață ale Deltei.

Oriunde plănuiești să petreci vacanța de vară, ține aproape și un card precum CardAvantaj. E de mare ajutor când cheltuielile depășesc planurile financiare. Și planurile financiare pot fi ușor depășite când te distrezi cu cei mici. Sunt, până la urmă, niște momente cu care nu te mai întâlnești niciodată și pe care merită să le trăiești din plin.

Recomandari