Veneția – cel mai artistic oraș italian

 

Serenissima, La Domina sau Orașul Plutitor –  de-a lungul timpului Veneția a purtat mai multe supranume menite să descrie frumusețea nepieritoare a celui mai romantic oraș al Italiei care reflectă arta la fiecare colț de stradă.

Mulți artiști, pictori sau poeți au încercat să reflecte prin oprele lor romantismul ce a pus stăpânire pe Veneția, de acum câteva secole. Ajuns aici nu poți cuprinde într-o singură privire bijuteriile arhitecturale baroce unice, străzile înguste care întrețin evenimente fastuoase sau canalele pline de gondole.

Veneția este orașul care se trăiește și nu se vizitează, fiind un loc în care extravaganța se îmbină într-o armonie totală cu obiceiuri și tradiții unice. Despre istoricul oraș italian s-au scris multe lucruri frumoase și totuși mai sunt atât de multe de spus, de privit, de vizitat sau de bifat. Este locul de văzut măcar o dată în viață, pe care cuplurile de îndrăgostiți îl aleg pentru luna de miere sau pentru declarații de dragoste (sub clar de lună pe rimurile orchestrelor simfonice ori într-o gondolă pe canalele șerpuitoare).

Veneția – pentru iubitorii de artă

Dacă ajungi în Veneția pentru că te pasionează arhitectura, istoria sau arta, sunt multe edificii impresionante pe care nu trebuie să le ratezi sub nicio formă. Unul dintre acestea este magnificul Palat al Dogilor, un exemplu suprem al stilului gotic venețian ce a fost ridicat în secolul al IX lea, fiind locul unde erau încoronați Dogii.

Cea mai importantă catedrală din Veneția – Basilica San Marco este o capodoperă bizantină, simbol al puterii și bunăstării venețienilor, ce a primit supranumele de Chiesa d'Oro sau Biserica de Aur, dominând piața cu același nume.

Dacă pornești la o plimbare în gondolă pe Marele Canal, vei putea observa zeci de edificii impresionante care compun un cadru absolut memorabil. Cel mai frumos palat care mărginește acest canal este Ca' d'Oro realizat pentru familia Contarini, într-un stil gotic floral tipic venețian, servind ca model artistic pentru multe alte construcții venețiene. 

 

De Mădălina Isar

Circuit Venetia

Tarif: de la 249 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid roman. *Bonus! Croaziera pe Dunare in Budapesta. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe