VIDEO! Litoralul se pregateste pentru minivacanta de Sfanta Maria

De la chelner la patron, pe litoral, toata lumea a intrat in febra pregatirilor pentru minivacanta de Sfanta Maria. Bugetarii au zi libera luni si marea trebuie sa fie pregatita pentru un weekend cu vizitatori si incasari record. In asteptarea lor, De pe plaja, pana in cea mai luxoasa camera, o armata de oameni munceste pentru ca totul sa fie perfect.

Doar doua zile ii mai despart pe hotelieri de sunetul familiar al clopotelului de la receptie. Va rasuna, in weekend, de mii si mii de ori. Un numar impresionant de turisti este asteptat pe litoral. Si marea curatenie a inceput.

Camerele sunt insa doar pentru cine a facut rezervari din timp. Cei care au lasat pregatirile pe ultima suta de metri, ar face bine sa-si schimbe destinatia de vacanta. Pe litoral, greu mai gasesti loc de cazare.

Pentru cei care au apucat sa isi rezerve un loc, weekend-ul se anunta unul de vis. Cel putin din punct de vedere gastronomic.

Febra pregatirilor i-a cuprins si pe administratorii plajelor, care au achizitionat sezlonguri si umbrele pentru a-i proteja pe turisti de caldura.

Cei prezenti pe litoral isi pot petrece ultima zi de vacanta la manifestarile dedicate Zilei Marinei. Dimineata, pe platoul din fata comandamentului flotei va loc un ceremonial militar si o demonstratie a tuturor fortelor armate. Dupa-amiaza, jocuri marinaresti, iar seara pe toate navele se aprinde lumina si va avea loc si o retragere cu torte.

Hotelierii spera ca numarul de turisti sa depaseasca recordul de week-endul trecut, cand 200.000 de mii de oameni au ales litoralul romanesc.Ultimele știri