VIDEO! Mergi in Bavaria pentru a invata cantece alpine!

Vacanta de vara poate fi cel mai potrivit moment pentru a invata lucruri noi. Mai ales unele la care nici nu te-ai fi gandit pana acum. Intr-o cunoscuta statiune din Alpii Bavarezi, turistii sunt invitati sa deprinda arta yodlerelor - cantecele specifice care le permit localnicilor sa comunice de la un munte la altul.

Pentru unii yodlerele sunt doar un fel de miorlaieli de pisica. Dar pentru Josef Ecker, un locuitor din Sudul Germaniei, nu este vorba de o simpla forma muzicala ci de un element al bucuriei de a trai. El este gata sa-i invete pe toti secretele acestei arte.

Bavarezul spune ca oricine poate sa cante yodlere daca invata, mai intai, sa respire cum trebuie. Elevii sai nu sunt atat de convinsi, dar cu totii se bucura ca au urmat cursurile.

Ei au mai aflat de la batranul Josef ca aceste cantece s-au nascut din dialogul dintre baietii din varful muntelui si iubitele lor ramase in vale. Chiar daca acum exista alte forme de comunicare, vechile cantari isi vor pastra mereu farmecul.Ultimele știri