Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

VIDEO! Orase cu farmec

I-a placut Clujul, dar si Sibiul l-a vrajit pe Nicholas Cage. Actorul a admirat indelung arhitectura impecabila a cladirilor si modul in care acestea au fost conservate. In pauzele dintre filmari s-a plimbat cu familia pe strazile inguste, a vizitat biserica Evanghelica, Turnul Sfatului. practic tot ce ar vrea sa vada orice turist care vine aici.

Dar Sibiul nu e singurul oras incarcat de istorie. Cu un centru vechi care merita admirat. Iata si alte exemple.

SIGHISOARA

Sighisoara e practic orasul muzeu. Locul te fascineaza inca de la primii pasi, fiind unul dintre singurele orase din Europa, care are cetati medievale locuite.

BRASOV

Cladirile vechi de pe strada Republicii din Brasov, Piata Sfatului, Biserica Neagra toate sunt simboluri arhicunoscute de turisti. Dar centrul vechi este mai mult de atat; sunt locuri de care putina lume stie.

Unul dintre locurile mai putin cunoscute de turistii care viziteaza Brasovul este Strada dupa ziduri. Strada are aceasta denumire pentru ca inconjoara practic vechirle ziduri ale cetatii

IASI

Nici capitala Moldovei nu se las mai prejos. Simbolul Iasiului - Palatul Culturii, care in trecut a fost curte domneasca. Impresionanta cladire adaposteste nu mai putin de 365 de incaperi.

A fost curte domneasca inca din anii 1400. Dupa un puternici incendiu Palatul s-a ridicat asa cum este astazi. Iar la cativa pasi ti se ridica in fata Biserica Trei Ierarhi, Palatul Roznovanu si Mitropolia. Dar farmecul Iasiului se descopera cel mai bine in anticariate.

BUCURESTI

Iar la final, capitala. Lipscaniul cu bune si cu rele. Recent, New York Times, a scris despre Bucuresti. "O corcitura de oras, ciudat dar plin de viata", l-a descris jurnalistul. In ciuda termenului aparent dur, articolul ii indeamna pe americani sa vina in Romania. Pentru ca turismul agresiv nu si-a pus inca amprenta asupra locului.

Foto: visit-transylvania.us

Recomandari