Căutare Live

VIDEO. Romania, destinatie "exotica" pentru turistii egipteni

Romania a devenit destinatie pentru egipteni. Dupa ce ani la rand noi le-am vizitat tara, acum ei vin sa isi petreaca vacantele in Romania. Statiunile montane sunt principala atractie pentru turistii din tara faraonilor. Egiptenii sunt fascinati de ceea ce gasesc la noi. Au insa o mare problema: obtin vizele foarte greu.

Ahmed este pentru prima oara in Romania, intr-o vacanta de o luna. A aflat despre tara noastra de la turistii romani care vizitau piramidele, apoi a vazut ca destinatia este promovata de agentiile de turism din Egipt, asa ca si-a luat bilet si a aterizat in Bucuresti.

“Imi doresc sa vizitez fiecare loc din Romania, pentru ca este asa frumoasa. Brasov, Sinaia, Predeal, Constanta. Toata Romania. Chiar imi doresc sa o vizitez”, a spus Ahmed, turistul egiptean.

Romania este insa o destinatie scumpa. Pentru o vacanta de 10 zile la Baile Herculane, un turist egiptean trebuie sa plateasca 1400 de euro. Pachetul pentru tratament balnear cuprinde bilet de avion dus intors, cazare la un hotel de 3 sau 4 stele cu demipensiune, tratament specializat si vizite la obiective turistice si 4 zile in Bucuresti.

Cine nu vrea sa petreaca o saptamana la tratament, poate alege un circuit pe Valea Prahovei. Pentru un astfel de pachet pretul ajunge la 1.500 de euro de persoana. Cu aceleasi sume turistii egipteni vor putea petrece Revelionul la Brasov sau Craciunul in Bucovina. Mult mai scump decat in Egipt, unde cu 500 de euro ai parte de un sejur all inclusive. Oricum nu pretul piperat este problema egiptenilor.

Problema vizelor este, insa, cea mai mare pentru turistul egiptean care vine in Romania. Bulgaria da foarte usor viza, se ia viza in Bulgaria foarte usor. Se ia in Schengen, pentru tot Nordul Europei, se ia viza foarte usor. Numai in Romania nu.

“Mi-am luat viza in 60 de zile. Trebuie sa iei o invitatie si dureaza una sau doua luni”, a marturisit Ahmed.

Egiptenii pot solicita viza numai in baza unei invitatii avizata de Inspectoratul General pentru Imigrari. Strainii trebuie sa prezinte la misiunea diplomatica a Romaniei din tara de origine sau de resedinta o invitatie scrisa din partea unei societati comerciale de profil din Romania.

Numarul egiptenilor care solicita viza de vacanta pentru Romania este in crestere de la o luna la alta. Numai in iulie au fost emise peste 360 de vize, iar daca legea vizelor ar fi mai rapida, anual aproximativ 2 milioane de turisti egipteni ar veni in Romania.

Foto: gotravelegypt.com

Goana dupa oferte de sarbatori! Tot mai multe pensiuni de la munte au fost rezervate... Cat costa un concediu de refacere intr-o statiune balneara...
Ultimele știri