VIDEO! Statiunile balneare dau primele semne de revenire

Au fost perlele turismului romanesc, in epoca interbelica si in cea comunista. Timpurile moderne au cam prins insa statiunile balneare pe picior gresit. Unele au fost lovite total de reumatism, asemeni vechilor clienti. Altele, in schimb, incep sa-si revina.

Cu un secol in urma, toata lumea buna se ducea la Techirghiol. Pe vremea comunistilor statiunea s-a transformat intr-un loc accesibil tuturor. Dupa 1990 a riscat sa se afunde in ruina, insa acum da semne de revenire.

De altfel, istoria locului a inceput cu turcul Techir, cu magarul sau si cu o vindecare miraculoasa. Ajuns in dreptul lacului, animalul a vrut sa se racoreasca, a intrat in apa si n-am mai vrut sa iasa. Batranul a intrat si el in lac si a observat cum picioarele lui, bolnave de reumatism, se vindeca miraculos.

Statiunea Baile Govora se lauda si ea cu peste 100 de ani de turism balnear. La inceputuri, lumea buna venea sa se imbaieze si in copai, numai ca sa aiba parte de beneficiile apelor minerale de la Govora. Au urmat ani stralucitori, pentru statiune. Nu a fost insa cazul ultimelor doua decenii: salvarea statiunii sta, deocamdata, in bazele de tratament.

Pana cand perlele de alta data ale turismului vor fi readuse la adevarata lor stralucire va mai dura. Deocamdata, se lupta cu falimentul si ruina.Ultimele știri