Căutare Live

VIDEO! Targu Jiu - un oras mic, doi eroi mari

Constantin Brancusi este cel mai mare sculptor al Romaniei si Targu Jiu este orasul unde a decis sa creeze un complex in onoarea eroilor gorjeni cazuti pentru reintregirea Romaniei.

Targu Jiu este orasul care se identifica cu cel mai de seama sculptor roman: Constantin Brancusi. Ansamblul monumental este prin cele mai cunoscute lucrari ale artistului si se compune din trei elemente: Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului.

Acestea sunt dispuse pe aceeasi axa, pe o lungime de 1275 de metri. Lui Brancusi i s-a cerut sa ridice un monument dedicat eroilor cazuti in timpul Primului Razboi Mondial. Numele acestor opere, cunoscute de toti romanii, nu sunt cele pe care le-a dorit artistul. Comunistii se pare ca nu au vrut acest lucru.

Indiferent de numele ansamblului, Romania se poate mandri acum cu opere incluse in patrimoniul mondial UNESCO. Dar acestea nu sunt singurele lucruri de pret ale orasului.

2011/07/26//339255-coloana_infinitului.jpg

Istoria locului incepe de pe vremea dacilor si continua cu Mihai Viteazul sau Tudor Vladimirescu.

Mai aproape de zilele noastre, istoria o mentioneaza pe Ecaterina Teodoroiu, una dintre figurile care au marcat luptele din 1917 de la Marasesti. De altfel, eroina este unul dintre motivele pentru care Brancusi a fost rugat sa ridice aici acest complex.liveonlineyoga.com
Devin vacantele de doua saptamani un lucru al trecutului?... FOTO! Cele mai spectaculoase 5 calatorii cu trenul din lume...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri