Căutare Live

VIDEO! Un nou monument in Austria: Ieslea lui Iisus, din gheata

Orasul austriac Graz s-a imbogatit, in aceste zile, cu un nou monument, din pacate doar temporar: o reprezentare a ieslei Mantuitorului de la Bethleem, sculptata in gheata. Din 1996, asemenea scene impodobesc orasul la fiecare Craciun si au devenit o traditie asteptata cu nerabdare de localnici.


"Dintr-o data m-am gandit ca trebuie sa fac o iesle din gheata. Se facuse din ciocolata, din martipan, din lemn, dar niciodata din gheata", a spus acesta.

Anul acesta, pentru ca monumentul sa fie cat mai impresionant, sculptorul din Graz a adunat o echipa internationala de artisti din Austria, Finlanda si Letonia. Ei au folosit in total peste 50 de tone de gheata, taiata in blocuri de 120 de kilograme. Cu gandul la pericolul incalzirii globale, artistii au gasit o solutie si pentru cazul in care creatia lor ar incepe sa se topeasca inainte de vreme. Ei sunt pregatiti sa inlocuiasca, in fiecare vineri, personajele care si-ar pierde forma, pentru ca ieslea sa fie ca noua la sfarsitul saptamanii, cand vizitatorii sunt mai numerosi.

VIDEO! Targ de Craciun la Nurnberg... VIDEO! Targ de Craciun in Sibiu...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri