Ziua Naționala a Frantei 2019. Top 5 orașe de vizitat în vacanța de vară

 
+6 click pentru
galerie

Cu ocazia Zilei Naționale a Franței, 14 iulie, ne-am gândit să vă propunem un top 5 orașe din Franța pe care merită să le vizitați în vacanța de vară 2019.

1. Paris

Este clasic să vizitezi Parisul atunci când mergi în Fanța, dar „orașul luminilor” nu merită să fie ratat. Acest oraș este capitala și cel mai mare oraș al Franței, fiind una dintre cele mai mari atracții ale lumii, în special pentru îndrăgostiți. În mare parte neschimbat din 1860, Parisul oferă vizitatorilor săi peisaje de poveste.

2. Lyon

Lyon se află la 460 km spre sud-est de Paris și la 314 km spre nord de Marsilia. Este capitala departamentului Rhône și a regiunii Ron-Alpi. Acest oraș este descris ca fiind un muzeu în aer liber, dar care se comportă ca o metropolă modernă datorită lucuitorilor care ai știut să îmbine aceste două lucruri.

3. Bordeaux

Bordeaux este un oraș în sud-vestul Franței, prefectura departamentului Gironde și capitala regiunii Aquitania. Acestoraș este unul elegant, situat în mijlocul zonei viticole Bordeaux și recunoscut pentru producția anuală de vin. O vizită la cramele locurul poate fi interesantă  și pentru cei care nu sunt pasionați de băuturi alcoolice.

4. Toulouse

Este centrul economic al sudului Franței și centru universitar cu tradiție din anul 1230. Situat pe malul drept  al Garonului și pe Canalul Midi, acest oraș dispune de peste 1000 de zone de recreere, parcuri, grodini, terenuri de sport. Toulouse este cunoscut și sub denumirea de „Orașul Roz” datorită numeroaselor clădiri din cărămidă roz.

5. Cannes

Este cea mai cunoscută stațiune de pe Coasta de Azur și una dintre cele mai apreciate destinații turistice din Franța. Acest oraș este în special cunoscut pentru Fesrivalul Internațional de Film, Cannes. Locuri recomandate pentru a fi vizitate: Musee d’Art et d’Histoire de Provence, Musee de la Castre, Parc Zoologique de Frejus, La Suquet.

Sursă foto: ro.pinterest.comfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI