Cea mai nouă ediție din Neatza cu Răzvan și Dani, de pe 10 iunie 2025, a adus pe micile ecrane ale publicului o rețetă savuroasă. Nicolai Tand a pregătit pentru colegii de platou o Pavlova delicioasă cu căpșuni și aromă de fistic.
Chiar înainte de se prezenta pe platoul de filmare al emisiunii, cheful a trecut printr-un magazin PENNY pentru a face cumpărăturile necesare. Acesta a ales produsele de la SAN FABIO pentru a realiza gustosul desert.
„Astăzi am trecut pe la PENNY și am luat niște produse tare faine de la SAN FABIO. E fain că poți să faci bucătărie italienească la tine acasă! Eu mă gândeam astăzi să fac o rețetă în care să folosesc mai multe arome, că tot e la modă fisticul. O să facem o pavlova cu o bezea fină, o cremă foarte faină. Vreau să introduc și o parte proaspătă: căpșunile, tot de la PENNY!”, a spus chef Nicolai Tand.
Așadar, Nicolai Tand a adus faimoasa bucătărie italienească chiar la Neatza cu Răzvan și Dani. Telespectatorii au ascultat cu mare atenție rețeta bucătarului pentru a afla secretul unei bezele crocante, care poate impresiona și cel mai capricios invitat.
Rețeta de Pavlova cu căpșuni și aromă de fistic: ingrediente și mod de preparare
Printre cele mai adorate deserturi la mesele în familie se numără Pavlova. Această prăjitură este un adevărat deliciu pentru cei mici, dar și pentru adulți.
În ediția de marți, 10 iunie 2025, din Neatza cu Răzvan și Dani, Nicolai Tand a prezentat, pas cu pas, ingredientele și modul de preparare pentru rețeta de Pavlova cu căpșuni și aromă de fistic.
Ingrediente:
Pentru rețeta lui chef Nicolai Tand de Pavlova cu căpșuni și aromă de fistic este nevoie de următoarele ingrediente:
Bezea:
• 2 albușuri (temperatura camerei);
• 100 g zahăr tos fin (sau zahăr pudră extrafin);
• 1/2 linguriță oțet alb sau zeamă de lămâie;
• 1/2 linguriță amidon de porumb (Maizena);
• Un praf de sare.
Frișcă cu fistic:
• 150 ml smântână pentru frișcă (30-35% grăsime);
• 1 lingură zahăr pudră;
• 1 linguriță pastă de fistic (sau cremă tartinabilă de fistic);
• 1/2 linguriță extract de vanilie (opțional).
Topping:
• 200-250 g căpșuni proaspete, tăiate în jumătăți sau felii;
• 1 linguriță zahăr (opțional, pentru a le lăsa la macerat 10 minute);
• 1-2 linguri fistic prăjit și tocat grosier;
• Frunze de mentă (opțional, pentru decor);
• Lichior de fistic.
Mod de preparare:
Pentru a realiza o Pavlova cu o bezea fină și crocantă trebuie să ținem cont de câteva detalii foarte importante. Pentru început se preîncălzește cuptorul la 120°C, fără ventilație și se bat albușurile cu un praf de sare până se formează o spumă tare.
Zahărul trebuie adăugat peste albușuri în trei etape, mixând bine după fiecare – până obținem o bezea lucioasă și densă (vârfuri tari). Apoi, se incorporează delicat oțetul și amidonul cu o spatulă.
Se pune bezeaua pe o tavă cu hârtie de copt, sub formă de 4 mici cuiburi rotunde (cu centru ușor adâncit). Acestea se pot coace la cuptor timp de o oră - o oră și 15 minute. La final, trebuie lăsate să se răcească complet în cuptorul stins, cu ușa întredeschisă.
Pentru frișca de fistic se bate smântâna rece cu zahărul pudră până se întărește și se încorporează pasta de fistic și vanilia. Se păstrează la frigider până la servire. Poftă bună!