Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Reţeta lui Vlăduţ: Farfurie cu zâmbete

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat simplu și delicios pe bază de tăiței( spaetzle) și ciuperci, dar și un sos delicios, denumit "Farfurie cu zâmbete".

Este o rețetă simplă și rapidă, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Rețeta Farfurie cu zâmbete - Ingrediente:


  • 400 gr spaetzle
  • 5-6 ciuperci porto belo
  • sare și piper
  • Pentru sos:
  • 500 gr smantână dulce
  • 200 gr brânză gouda
  • 200 gr parmezan
  • 150 gr bacon
  • 1 cățel de usturoi
  • alune de pădure
  • 1-2 linguri ulei de măsline

Rețeta Farfurie cu zâmbete - Preparare

Pastele se fierb în modul clasic, în apă cu sare.

Ciupercile, se curăță de pielița protectoare, se presară cu sare și piper și se dau la cuptor, la temperatură mai mare, pentru 10-12 minute.

Dacă dispuneți de o plită sau grătar, vor fi mai gustoase preparate pe acestea.

Pentru sos, mai întâi se pune uleiul la încins împreună cu un cățel de usturoi strivit și se lasă 1 minut pentru a se aromatiza. Se înlătură usturoiul și se adaugă baconul tăiat în cuburi, iar când se rumenește se adaugă smântâna.

Se lasă smântâna să ajungă la punctul de fierbere apoi se adaugă brânzeturile răzuite și se lasă să se topească încet, fără a amesteca în sos.

Se scurg spaetzlele fierte, se adaugă în sosul de brânzeturi și se presară alune pe deasupra.

Se servesc alături de delicioasele ciuperci.

Spor și poftă bună!

Video