Antena Căutare

Cum să conduci mașina în caz de tornadă sau alte condiții meteo extreme! Regulile simple ce reduc riscul decesului

Costin Tătuc, consultant și specialist în siguranță rutieră, a explicat, luni, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, cum trebuie să fie condusă mașina în caz de tornadă sau în alte condiții meteo extreme.

Costin Tătuc, consultant și specialist în siguranță rutieră, a explicat, luni, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, cum trebuie să fie condusă mașina în caz de tornadă sau în alte condiții meteo extreme.

„Din literatura de specialitate pe care am studiat-o din partea colegilor americani, pentru că ei se confruntă cu așa ceva frecvent, am aflat că cea mai bună soluție este să eviți întâlnirea cu o tornadă. Adică dacă observi o tornadă de la distanță, să încerci să te îndepărtezi de locul respectiv, nu să încerci să treci înaintea ei. Trebuie să încerci să o eviți mergând pe o direcție perpendicular direcției ei de deplasare, atunci când ai posibilitatea”, a explicat Costin Tătuc, consultant și specialist în siguranță rutieră.

„Când ești pe autostradă este mult mai greu să faci treaba asta, dacă nu ești în apropierea unei ieșiri. Cea mai bună soluție este să încerci să rămâi la o distanță cât mai mare, să rămâi legat cu centura de siguranță și să încerci să îți acoperi capul cu o haină sau ceva ce ai la dispoziție de așa manieră încât, dacă geamurile se sparg, cioburile să nu te rănească”, a mai spus specialistul.

Potrivit lui Costin Tătuc, în cazul furtunilor, ce sunt mai frecvente în România, este necesară reducerea vitezei de deplasare, pentru a nu ieși de pe carosabil, precum și ținerea volanului cu fermitate. Importantă este, potrivit specialistului, și păstrarea unei distanțe mai mare față de mașina din față.

Mai multe detalii despre cum să conduci mașina în condiții de tornadă sau alte condiții meteo extreme sunt disponibile în clipul de mai sus din „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Cântăreața Mi, apariție incendiară la „Neatza cu Răzvan și Dani”! Artista recomandă terapia cu îngeri! „Îngerul iertării... Bella Santiago a rămas fără voce, în direct, la „Neatza cu Răzvan și Dani”! Ce i-au făcut matinalii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x