Antena Căutare

30 de oameni au murit din cauza gripei. Cum știi dacă ești în pericol

Sunt înregistrate până în prezent 30 de decese din cauza gripei. Situația este cu atât mai alramantă cu cât alți zeci de mii de oameni se luptă cu virusul prin spitale. 

Sunt înregistrate până în prezent 30 de decese din cauza gripei. Situația este cu atât mai alramantă cu cât alți zeci de mii de oameni se luptă cu virusul prin spitale.

În România, 130 000 de oameni sunt infectați la acest moment cu virusul gripal. 529 de bolnavi de gripă sunt numai în București, Iași, Constanța. Acestea sunt și cele mai grave cazuri de gripă.

Medicii avertizează că se confruntă cu un caz îngrijorător. Sunt două tipuri simultane de virusuri gripale, ceea ce face ca situația să fie și mai gravă.

Medicii ne îndeamnă să ne vaccinăm din timp, pentru a evita complicațiile.

Răceala şi gripa sunt provocate de factori distincţi - astfel, răceala este cel mai adesea determinată de rinovirusuri, care afectează nasul, gâtul sau căile respiratorii superioare. Acestea sunt mai puţin puternice decât virusul gripal, care poate proveni în urma unor epidemii.

Răceala poate fi contactată pe tot parcursul anului, în special vara. Gripa, în schimb, este mult mai des întâlnită în intervalul noiembrie - februarie deoarece sistemul imunitar este sensibil în timpul sezonului rece şi organismul necesită o îngrijire mai atentă.

Gripa face prăpăd! Încă două persoane au murit astăzi. La ce să fim atenți în această perioadă... 5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi să colantezi mașina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x