Antena Căutare

A primit un refuz pentru un job pentru că nu a purtat machiaj. Femeia a rămas uluită când a auzit explicația recrutorului

O tănără a dezvăluit în mediul online o experiență mai puțin plăcută prin care și-a dorit să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care își doresc un job cu adevărat! Iată de ce s-a lovit femeia de un refuz, deși era potrivită pentru postul pentru care aplicase!

Femeia care a primit un refuz pentru un job pentru că nu era machiată.
A primit un refuz pentru un job pentru că nu a purtat machiaj. Femeia a rămas uluită când a auzit explicația recrutorului | Tik Tok

Melissa Weaver, în vârstă de 30 de ani, din New York, a postat pe contul său de Tik Tok un videoclip prin care și-a dorit să le transmită internauților un mesaj extrem de important pe care să îl ia în calcul atunci când vor să se angajeze.

Experiența de care ea a avut parte nu a fost una fericită, și, tocmai de aceea, s-a decis să împărtășească cu internauții întâmplarea care a pus-o serios pe gânduri.

Citește și: O femeie fără mâini și fără picioare a uimit internauții atunci când le-a arătat cum se machiază. Imaginile sunt uluitoare

Iată de ce a fost refuzată în cadrul unui interviu, deși i s-a transmis faptul că abilitățile ei sunt perfecte pentru postul la care a aplicat.

A primit un refuz pentru un job pentru că nu a purtat machiaj

Melissa aplicase pentru jobul de vice-președinte în departamentul de Resurse Umane la o companie de tehnologie, dar a fost respinsă din cauza aspectului fizic, pe care, recrutorul considera că nu l-a îngrijit îndeajuns de mult încât să primească postul.

Iată ce a povestit femeia în mediul online!

„Hei, Tik Tok, am nevoie de parerea voastră despre ceva. Am avut un interviu pentru un loc de muncă la începutul acestei săptămâni, interviu care a mers atât de bine, încât la fiecare întrebare pe care o avea rectrutorul, aveam un răspuns grozav.

Obișnuiam să lucrez în recrutare. Știu să intervievez. Am antecedente, iar experiența mea se potrivește perfect cu rolul pe care îl implică. Așa că am crezut că a mers totul bine.

Apoi am primit un e-mail de la recrutor în care mi-a spus că nu voi trece la următoarea rundă. Eram foarte dezamăgită pentru că îmi doream jobul, dar eram și foarte confuză.

Așa că am făcut ceva ce nu am mai făcut niciodată și i-am trimis un e-mail înapoi pentru a-i cere feedback.” a povestit Melissa.

Citește și: Locul de muncă plătit cu 8.000 de euro în România, dar la care nimeni nu se înghesuie. Angajatorii caută disperați oameni

Recrutorul i-ar fi spus spus că, deși experientele ei erau exact ceea ce căutau, iar propriile sale obiective și valori personale se aliniau cu cele ale companiei, era îngrijorător faptul că nu a depus suficient efort în aspectul său, având în vedere nivelul rolului pentru care a dat interviul.

„Făceam un interviu pentru funcția de vicepreședinte și îmi aranjasem părul, aveam un blazer drăguț, niște cercei și doar balsam de buze. Nu am avut altfel de machiaj, nu port foarte mult machiaj. Nu ca să fiu ciudată, ci pur și simplu nu port.” a mai spus Melissa.

Totodată, pe lângă semnalul de alarmă pe care a vrut să îl tragă în mediul online, aceasta a vrut să pună și o întrebare pentru internauți, și anume:

„Dacă femeile nu poartă machiaj la interviurile de angajare, acest lucru le face să pară că nu depun la fel de mult efort sau grijă în munca lor?”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Melissa se aștepta să primească cele mai multe răspunsuri în acest sens prin intermediul platformei de Tik Tok, fapt care s-a și întâmplat. Iată unele dintre răspunsuri!

„Este absolut ridicol faptul că noi ar trebui să ne pictăm efectiv fețele pentru a fi considerate potrivite sau profesioniste... ca și cum... e doar fața mea”

„Contează? Da, pentru anumiți oameni sau pentru anumite companii. Ar trebui să conteze? Absolut deloc.”

„Când nu port machiaj la joc, mi se spune că arăt obosită, sunt întrebată dacă sunt stresată, daca este totul ok. Chiar ridicol.”

Citește și: Un tânăr a aplicat la peste 1.700 de locuri de muncă. Câte răspunsuri a primit și ce spune despre experiența aceasta

Românul care îi îngrijește mașinile Regelui Charles: „Regele, cu siguranță, nu știe că eu sunt cel care îi spală mașinil... Corpul de Control a fost trimis la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este de asemene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x