Antena Căutare

Cât costă primii pepeni de Dăbuleni apăruți în piețele din România. Prețul pentru un kilogram i-a luat prin suprindere pe mulți

Primii pepeni verzi de Dăbuleni au apărut la tarabele piețelor din țară! Iată la ce sumă ajunge un pepene de mărime medie!

Mulți pepeni la un loc Galerie
Cât costă primii pepeni de Dăbuleni apăruți în piețele din România. | Shutterstock.com

Așteptarea românilor a luat sfârșit după ce celebrii pepeni de Dăbuneli au ajuns în piețele din țară!

Deși în supermaketuri sunt la vânzare de o bună perioadă de timp, românii nu s-au îngrămădit să cumpere pepenii din import, așteptând cu sufletul la gură să savureze gustul autentic al pepenilor de la noi din țară.

Citește și: Cât costă un borș de pește pe litoral la începutul sezonului estival 2024. Prețul i-a scandalizat pe unii turiști

Iată cu cât se vinde un kilogram de pepene la jumătatea lunii iunie a anului 2024!

Articolul continuă după reclamă

Cât costă primii pepeni de Dăbuleni apăruți în piețele din România

Pepenii de Dăbuleni au ajuns în piețele din țară, iar spre mirarea multora, oamenii au putut observa faptul că prețul nu a crescut semnificativ față de anul 2023, așa cum se așteptau.

Pentru că este o perioadă grea din punct de vedere financiar pentru mulți, așteptările ca prețul pepenilor să crească erau foarte mari în contextul în care majoritatea fructelor și legumelor s-au scumpit în ultima perioadă foarte tare.

Deși prețul pepenilor de Dăbuleni nu diferă cu mult față de anul trecut, românii care vor să pună pe masă aceste delicatese sunt nevoiți să scoată bani frumoși din buzunare.

Citește și: Cât costă primul porumb pentru fiert apărut anul acesta. Prețul din piața Obor i-a luat prin surprindere pe bucureșteni

Majoritatea persoanelor așteaptă ca pepenii de Dăbuleni să ajungă la tarabe pentru că niciun alt pepene verde, indiferent de țara din care provine, nu este la fel de gustos și apreciat precum sunt aceștia, spun românii.

Deși acum pepenii verzi de Dăbuleni se vând cu 4 lei pe kilogram, oamenii nu se dau înapoi de la cumpărare pentru că gustul autentic este fix ceea ce aceștia își doresc în această perioadă călduroasă de vară.

În medie, un pepene de mărime mijlocie poate ajunge la prețul minim de 20 de lei la tarabe, în timp ce în supermarketuri același pepene se poate achiziționa cu prețul de 30 de lei, fiind vândut cu suma de 6 lei pe kilogram.

Prețurile pot cunoaște o scădere în perioada următoare, dat fiind faptul că ne apropiem deja de luna iulie, iar potrivit Spy News.ro, acestea vor putea fi reduse chiar și cu un procent de 50%.

Citește și: Castraveții se vând cu 1 leu/kg la fermieri, în timp ce la piață ajung la prețul de 7 lei/kg. De ce există diferența uriașă

Pepenele verde este extrem de benefic pentru organism, conținând o foarte mare cantitate de apă și o mulțime de vitamine, pentru că ne poate hidrata foarte ușor mai ales în timpul verii atunci când temperaturile mari sunt extrem de greu de suportat.

De asemenea, pepenele verde este extrem de eficient și în cazul celor care își doresc să slăbească, pentru că, integrat într-o dietă echilibrată, face minuni. Dat fiind faptul că are puține calorii, acesta poate fi consumat chiar și în loc de desert, având un gust dulce, dar de la care nu riști să acumulezi kilograme în plus.

Cinci regiuni cu risc semnificativ de incendii în Grecia. Autoritățile trag un semnal de alarmă pentru turiști... Ministerul Educației lămurește ce sunt „sălile de detenție” pe care oficialii vor să le introducă în școli. Ce scop au d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x