A venit momentul în care românii se pot bucura în sfârșit de gustul minunat al primului porumb dulce perfect pentru fiert apărut în țara noastră.
Iată care este prețul porumbului fiert la sfârșitul lunii mai a anului 2024!
Cât costă primul porumb fiert apărut în acest an
Porumbul fiert este considerat o adevărată delicatesă pentru mulți români, acesta fiind consumat adesea ca o gustare plină de vitamine și fibre benefice pentru organsim.
Atât copiii, cât și adulții au așteptat cu nerăbdare apariția porumbului fiert, iar acum se bucură împreunp de prezența acestuia la tarabele comercianților.
Spre exemplu, în București, comercianții din piața Obor și-au umplut tarabele cu celebrul porumb dulce care mai este cunoscut și sub denumirea de „porumb zaharat” sau „porumb de lapte”, tocmai pentru a le pune la dispoziție clienților posibilitatea de a-l fierbe chiar la ei acasă.
Prețul nu este chiar așa de prietenos precum mulți și-ar fi dorit, pentru că o singură bucată ajunge la prețul de 6 lei, așa cum se poate observa în imaginea de mai jos oferită de Antena 3 CNN.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că acest tip de porumb se plantează și se culege mult mai devreme față de cel obișnuit, fiind extrem de apreciat datorită boabelor foarte dulci cu o culoare galben-aurie.
Acest soi este ales pentru astfel de gustări tocmai pentru că boabele sunt moi și suculente, dar și pentru că se fierbe extrem de repede în comparație cu alte soiuri.
În general, porumbul de lapte se culege la o distanță de aproximativ 60-90 de zile de la plantare, momentul perfect fiind atunci când boaele ajung în starea de „lapte”, având un gust dulce și zemos.
Specialiștii recomandă consumul de porumb dulce, acesta având o serie de beneficii asupra sănătății organismului uman.
Iată ce proprietăți are porumbul!
- sursă bună de fibre
- sursă bună de vitamine
- sursă bogată de minerale
Fiind bogat în vitamina A, vitamina B6, fier și magneziu, porumbul este o opțiune sănătoasă, mai ales pentru cei care își doresc o alimentație echilibrată.
Cum se fierbe porumbul
Primul pas este să alegi o oală suficient de mare pentru a acoperi întreaga cantitate de porumb.
După ce ai curățat porumbul de frunzele exterioare și de firele de mătase, poți pregăti apa în oală adăugând o linguriță de sare pentru fiecare litru de apă.
Apa se pune la fiert, iar porumbul se adaugă atunci când apa clocotește.
Se lasă la fiert între 5 și 10 minute în funcție de cât de crocant vrei să fie.
După ce porumbul s-a fiert, se scoate din apă și se lasă la scurs.
În funcție de cum îți place să îl savurezi, poți adăuga unt, sare sau alte condimente pe care le îndrăgești.
Poftă bună!
Castraveții se vând cu 1 leu/kg la fermieri, în timp ce la piață ajung la prețul de 7 lei/kg. De ce există diferența uri... Se spală sau nu carnea de pui înainte de a fi gătită? Specialiștii răspund la întrebarea care stă pe buzele tuturor gosp...